Malata sestřelil hattrickem Bzenec a Rosice vyhrály 4:0

I v šestém domácím utkání nové sezóny získali fotbalisté rosického Slovanu tři body. V souboji s nováčkem soutěže z Bzence měli po celou dobu utkání navrch a zaslouženě zvítězili 4:0. Domácí poslal do vedení svojí premiérovou trefou Jan Vaněk, další tři branky přidal kapitán Petr Malata.

FC Slovan Rosice – TJ Slovan Bzenec      4:0 (2:0)

Branky: 23., 52. a 70. Malata, 5. Vaněk

ŽK: 74. Černý – 51. Lysoněk, 67. Šmahaj

Rozhodčí: Klíma – Nejezchleb, Mayer

Diváci: 170

Rosice: Zádrapa – Kršák, Havlásek, Drbal, Šíp – Kugler, Selinger – Černý (75. Foral), Kratochvíl (63. Novotný), Vaněk (63. Vítámvás) – Malata (K)

Bzenec: Mrkvica – Mokrý (85. Hudec), Chromeček, Lysoněk, Petrucha – Zůbek, Škodík (58. Reška), Šmahaj, Horňák, Mlýnek – Kasala (K)

V dnešním domácím utkání prokazovali hráči domácího Slovanu svoji převahu a zaslouženě vysoko zvítězili. Zápas ozdobily hattrick domácího kapitána Petra Malaty, který byl viditelně při chuti a dostal se i do několika dalších šancí, a několik vynikajících zákroků Zádrapy, který opět udržel čisté konto. Rosickým se stejně jako minule doma s Pelhřimovem povedl vstup do zápasu. Již v 5´ po kombinaci před 16 Bzence a přihrávce Kršáka vystřelil z levé strany 16 Černý, který trefil vzdálenější tyč a míč odražený před branku pohotově usměrnil do sítě Vaněk1:0. Pro Vaňka šlo o premiérovou branku v dresu Rosic. V 19´ Zádrapa v souboji o centrovaný míč jej neudržel při dopadu na zem v rukou, hosté ale z této situace v 16 domácích nic nevytěžili. Ve 22´ pronikl do 16 Bzence samostatnou akcí Selinger, při zakončení ale uklouzl a jeho střela ze 12 m zamířila nad branku. Ve 23´ našel domácí Šíp dlouhým nákopem z vlastní poloviny před 16 Bzence Malatu, který si vysoký míč s přehledem zpracoval a pohotovou střelou z hranice 16 poprvé prostřelil Mrkvicu – 2:0. Zvýšit skóre mohl Malata již ve 26´, kdy po centru Kratochvíla z levé strany 16 hlavičkoval z hranice malého vápna do břevna. V následujících minutách inciativa Rosic mírně polevila a hosté si připravili dvě brankové příležitosti. Ve 35´ pronikl z levé strany do 16 domácích Mlýnek a jeho tvrdou střelu k bližší tyči Zádrapa reflexivním zákrokem vyrazil. Ve 38´ měl domácí brankář hodně práce i s tečovanou střelou hostí z hranice 16, když míč mířící k pravé tyči stihl na poslední chvíli vytěsnit na roh.

Definitivně o plném bodovém zisku rozhodl domácí Slovan v úvodu 2. poločasu. V 52´ našel Selinger přesnou přihrávkou z půlící čáry před 16 hostí Malatu, který byl při následném průniku do 16 faulován. Při nařízeném pokutovém kopu nedal Malata umístěnou střelou Mrkvicovi nejmenší šanci a bezpečně zvýšil na 3:0. V 63´ unikl podél pravé čáry domácí Kršák, přihrál před 16 Bzence a dobíhající Malata z její hranice zakončil bez přípravy těsně vedle levé tyče. V 70´ z podobné akce už Malata hattrick završil. Tentokrát pronikl podél pravé čáry Černý, přihrál před brankoviště, kde na míč nedosáhl Mrkvica, a Malata na zadní tyči uzavřel skóre utkání – 4:0. V 74´ dostali hosté šanci na korekci výsledku, když Černý v 16 zbytečně fauloval pronikajícího Kasalu. K penaltě se postavil sám faulovaný hráč, Zádrapa však jeho střelu vystihl a míč mířící k pravé tyči chytil. Ještě v 90′ hlavičkoval domácí Drbal po rohu Kuglera, míč ale namířil přesně do rukou Mrkvici.

Příští týden se “A” tým Slovanu představí opět před domácími fanoušky, když v sobotu od 14:30 bude hostit SK Bystřici nad Pernštejnem.

11kolo doma bzenec TITULKA

Kategorie: A tým