“A” tým: Utkání prvního s druhým skončilo spravedlivou remízou

Utkání prvního Hodonína s druhými Rosicemi nabídlo pohledný rychlý fotbal s řadou šancí na obou stranách. Domácí šli brzy do vedení, rosičtí ale dokázali vzápětí srovnat. Po změně stran šli hosté dokonce do vedení, Hodonín však dokázal krátce před koncem z penalty vyrovnat a tak početná divácká kulisa nakonec viděla spravedlivou dělbu bodů.

FK Hodonín – FC Slovan Rosice      2:2 (1:1)

Branky: 17. a 80. (PK) Šturma – 24. Drbal, 59. Kugler

ŽK: 26. Kyselka, 86. Petráš, 91. Paděra – 11. Kugler, 56. Drbal, 70. Šíp, 75. Kršák, 79. Zádrapa, 90. Kratochvíl

ČK: 85. Šíp (Ros)

Rozhodčí: Vejtasa – Vostrejž, Líkař

Diváci: 450

Hodonín: Petráš – Červinek, Kyselka, Konečný, Fojtík – Holešinský, Bartoš, Paděra, Hesek (74. Voříšek), Šturma (K) – Masaryk

Rosice: Zádrapa – Kršák, Havlásek, Drbal, Šíp – Kugler, Vaněk – Černý, Novotný (74. Kratochvíl), Vítámvás – Malata (K)

Hodonín vstoupil do utkání aktivně a už v 5. minutě zahrozil po rohu na přední tyči Červinek, branku však o kousek minul. O minutu později se do vápna Slovanu dostal Masaryk a levačkou pořádně protáhl Zádrapu. V 8. minutě zahrávali roh také rosičtí, míč se odrazil k Malatovi a ten střelou z voleje trefil tyč Petrášovy branky. V 16. minutě posadil Fojtík míč z rohu přesně na hlavu stopera Konečného, jeho pokus vytáhl Zádrapa konečky prstů na roh. V následující minutě přilétl do vápna Rosic centr z pravé strany, Kyselka prodloužil hlavou míč na zadní tyč a tam jej dorazil do sítě osamocený Šturma1:0. Ve 22. minutě putoval míč akci Malaty s Vítámvásem na Novotného, který postupoval zleva sám na Petráše, branku však přestřelil. O další dvě minuty Slovan vyrovnal. Na Malatův přetažený přímý kop si naběhl Drbal a střelou bez přípravy nedal Petrášovi šanci – 1:1. Ve 32. minutě musel na druhé straně předvést pohotový zákrok Zádrapa, který vyrazil Kyselkovu tečovanou střelu na roh. Ve 35. minutě centroval z levé strany Fojtík a jeho centr se k překvapení všech otřel o břevno. Poslední šanci prvního poločasu měli ve 43. minutě rosičtí, když Vítámvás utekl po levé straně až do vápna Hodonína, jeho střelu domácí obrana spolu s Petrášem zblokovala a Malatova následná dorážka skončila vedle pravé tyče.

Druhý poločas začali pro změnu lépe hráči Slovanu. V 51. vyslal Novotný do samostatného úniku Černého, ten však pálil vedle levé tyče Petrášovy svatyně. V 55. minutě střílel opět Černý, pro změnu nad branku. V 59. minutě předvedli rosičtí krásnou akci, na jejímž začátku uvolnil Novotný přihrávkou za obranu Malatu, který následně zatáhl míč do vápna, přihrál jej pod sebe Kuglerovi a ten dorazil míč do prázdné branky – 1:2. V 77. minutě mohl přidat Slovan třetí branku. Malata nacentroval zprava na Kršáka, jeho střelu z malého vápna ale Petráš vynikajícím zákrokem vyrazil. O dvě minuty později udeřilo na druhé straně. Masaryk se dostal za hostující obranu až do šestnáctky, kde jej fauloval Zádrapa a nařízený pokutový kop Holešinský s přehledem proměnil – 2:2. V 86. minutě měli zahrávat pokutový kop i rosičtí, když hlavní rozhodčí odpískal Petrášův faul loktem na Kratochvíla. Po domluvě se svým asistentem penaltu ale následně odvolal. V 90. minutě ještě pálil nebezpečně střídající Voříšek, jeho střelu ale Zádrapa kryl a tak utkání skončilo remízou 2:2.

Za týden se fotbalisté Slovanu představí naposledy v letošním roce před domácími fanoušky. V sobotu od 14:00 budou hostit Starou Říši.

13kolo venku HODONIN

Kategorie: A tým