“A” tým se s domácími fanoušky rozloučil výhrou nad Starou Říší

V posledním domácím utkání roku 2016 porazili fotbalisté “A” týmu Starou Říši 3:0. Rosickým vyšel gólově úvod a závěr prvního poločasu, který byl oboustranně bohatý na šance. Ve druhé půli Slovan hru kontroloval a v jejím závěru navíc přidal pojistku v podobě třetí branky.

FC Slovan Rosice – FSC Stará Říše      3:0 (2:0)

Branky: 7. Kratochvíl, 45. Malata, 85. Foral

ŽK: 25. Vítámvás, 35. Kugler, 38. Havlásek, 90. Malata – 17. Pokorný, 44. Cipruš

Rozhodčí: Popelák – Hlubinka, Nejezchleb

Diváci: 140

Rosice: Zádrapa – Kršák, Havlásek, Drbal, Vítámvás – Kugler, Vaněk (80. Hibš) – Černý (87. Jahn), Kratochvíl (65. Foral), Novotný – Malata (K)

Stará Říše: Neuman (46. Jícha) – Brnický, Príborský, Dvořák, Cipruš – Rygl, Vodáček (K), Pokorný, Sobotka (68. Vácha), Severa – Plichta

I v posledním podzimním utkání před domácím publikem potvrdili hráči Slovanu dobrou formu a hosty ze Staré Říše porazili přesvědčivým výsledkem 3:0. Jedinou jejich domácí ztrátou v této části sezóny tak byla remíza ve 12. kole s celkem Bystřice nad Pernštejnem.

V prvním poločase se hrál otevřený útočný fotbal se šancemi na obou stranách. První zahrozili v 6´ hosté. Po dlouhém autu Brnického z pravé strany střílel z hranice malého vápna Plichta, Zádrapa střelu s obtížemi vyrazil a celou akci hostí zakončil hlavičkou do rukou Zádrapy opět Plichta. V 7´ se na vlastní polovině odhodlal k samostatné akci domácí Kratochvíl, prošel před 16 hostí, kde si míč narazil s Novotným a střelou ze 14 m poprvé prostřelil Neumanna v brance hostí – 1:0. Ve 12´ po rohu domácího Kuglera z pravé strany vystřelil z prostoru penalty bez přípravy Drbal, Neuman míč mířící pod břevno chytil. V 18´ po přímém kopu hostí zahraném nakrátko u pravé čáry a odražené střele Brnického z 20 m zakončil akci střelou nad branku Rosic z výhodné pozice zevnitř 16 Príborský. Ve 26´postupoval samostatně k 16 hostí Novotný, přihrávkou za obránce našel nabíhajícího Kratochvíla, který tentokrát trefil pouze nohy padajícího brankáře. Ve 30´ po rychlém protiútoku hostí boxoval Zádrapa centr Vodáčka pouze před a následující dorážku mířící do branky vykopával z brankové čáry Havlásek. Změna skóre přišla se závěrem poločasu. Ve 44´ stáhl hostující Cipruš před vlastní 16 rukama Černého a následující přímý kop z 24 m proměnil tvrdou střelou Malata2:0.

Ve druhém poločase přenechali domácí hráči iniciativu hostím a kontrolovali průběh hry. Hosté se kombinací dostávali do prostorů kolem 16 Slovanu, šance ke vstřelení branky si však nevypracovali. V 58′, po špatně rozehraném rohu hostí, se dostali domácí do rychlého protiútoku, kdy postupovali tři hráči na brankáře. Slibnou akci však nezvládli, po přihrávce Černého ji zakončil Malata z hranice 16 střelou mimo pravou tyč branky. V 63´, po rohu Kuglera z pravé strany, hlavičkoval Drbal do nohou obránce u pravé tyče branky. V 82´ zahrával Malata přímý kop z podobného prostoru jako v 1. poločase. Tentokrát se jeho střela z 22 m odrazila od levé tyče. Závěr utkání opět patřil střelecky domácím. V 85´, po odkopu Zádrapy od branky, převzal na polovině hřiště míč Černý, který následně našel přesnou přihrávkou na hranici 16 Forala a ten po krátkém zpracování zamířil přesně do levého horního rohu branky – 3:0.

14kolo Doma CHYSE TITULKA

Kategorie: A tým