Vydařený podzim zakončil “A” tým prohrou ve Žďáře nad Sázavou

V předehrávce 16. kola podlehli fotbalisté rosického Slovanu na umělé trávě ve Žďáře nad Sázavou 2:0. Domácí rozhodli o svém vítězství v prvním poločase, ve kterém vstřelili dvě slepené branky.

FC ŽĎAS Žďár n/S – FC Slovan Rosice      2:0 (2:0)

Branky: 25. Jurnečka, 28. Vopršal

ŽK: 46. Vopršal, 60. Bureš, 70. Nedvěd – 47. Drbal, 73. Kugler, 89. Malata

ČK: 88. Kugler (Ros)

Rozhodčí: Rosický – Švehla, Ságl

Diváci: 120

Žďár: Jícha – Veselý, Machatka, Wasserbauer, Vomela (K) – Janů (83. Trojánek), Nedvěd, Bureš, Sodomka (89. Mašek), Jurnečka – Vopršal

Rosice: Zádrapa – Kršák, Havlásek, Drbal, Vítámvás – Kugler, Šíp – Černý, Novotný (63. Foral), Vaněk (41. Kratochvíl) – Malata (K)

Začátek utkání patřil Slovanu. Hned ve 2. minutě centroval nebezpečně Malata a zcela osamocený Drbal trefil hlavou pouze Jíchovu náruč. O minutu později pálil nebezpečně Šíp, Jícha jeho pokus vyrazil na roh. Domácí se do první šance dostali v 9. minutě, kdy zleva odcentroval Vopršal a Nedvěd trefil břevno Zádrapovy branky. Ve 25. minutě se domácí Jurnečka dostal z levé strany až před šestnáctku, odkud míč parádně zakroutil do pravé šibenice – 1:0. O necelé tři minuty později pálil po rohu opět Jurnečka a ve skrumáži v malém vápně Slovanu se nejlépe zorientoval Vopršal, který dorazil míč za Zádrapova záda – 2:0. Rosické dvě slepené branky zaskočili a do konce první půle už si stejně jako domácí žádnou šanci nevytvořili.

Se snahou vstřelil kontaktní branku vstoupili hráči Slovanu do druhé půle. Uzemní převahu si sice vytvořili, ale pozorná obrana Žďáru je do šancí nepouštěla. Domácí po celý druhý poločas podnikali nebezpečné protiútoky. Po jednom takovém se v 65. minutě blýskl výborným zákrokem Zádrapa, když zneškodnil Sodomkovu střelu. V 70. minutě pálil nebezpečně pro změnu Nedvěd, branku však o kousek minul. Ve zbytku utkání už si žďárští své vedení pohlídali a po zásluze si připsali tři body za vítězství 2:0.

Přestože Slovanu rozlučka s kalendářním rokem příliš nevyšla, mají za sebou vynikající první polovinu sezóny, po které se v tabulce s bilancí 10 výher, 4 remíz, 2 porážek a celkovým skóre 33:12 nacházejí na 3. místě.

15kolovenku predehravka zdar TITULKA

Kategorie: A tým