V pondělí 9. ledna zahájí fotbalisté “A” týmu zimní přípravu

Již za necelý týden vstoupí do zimní přípravy fotbalisté rosického Slovanu, kteří se po podzimní části sezóny nacházejí na 3. místě tabulky Moravskoslezské divize “D”. Pod vedením trenérské dvojice Michal Kugler a Petr Čejka je čeká celkem deset týdnů náročné přípravy, kterou zakončí domácím mistrovským utkáním s SFK ELKO Holešov (sobota 18.3. od 15:00).

Změny v kádru:

Hned od začátku se do přípravy “A” týmu zapojí několik nových či staronových hráčů. Novou tváří v kabině Slovanu bude stoper či krajní obránce Juraj Durec (1996), jež je odchovancem slovenské Myjavy, a záložník brněnské Svratky Dominik Havlín (1995), který už s týmem na podzim trénoval. Staronovými tvářemi pak jsou Lukáš Michna (1990), krajní záložník, který oblékal rosický dres v sezónách 2013/14 a 2014/15, a David Pazourek (1995), jež se vrací po půlročním pauze zaviněné zraněním kolena. Do přípravy se zapojí také navrátilec ze studijního pobytu v Chorvatsku Tomáš Selinger (1991), Dalibor Dvořák (1993), který na podzim absentoval z pracovních důvodů, Sebastian Hvězda (1997) vracející se z hostování ve Zbýšově a David Strnad (1999), hráč Zastávky jež s áčkem trénoval celý podzim.  Nastálo se bude s “A” týmem připravovat také čtveřice talentovaných dorostenců Martin Bílek (1999), Roman Prax (2000), Daniel Kříž (2000) a Ambrož Vitamvás (2000).

V kolonce odchodů prozatím nefiguruje nikdo z hráčů podzimního kádru.

Kádr “A” týmu pro zimní přípravu:

Brankáři: Jan Zádrapa, David Cvingráf, Vojtěch Dočekal, Peter Balčirák

Obránci: Jan Vítámvás, Pavel Drbal, Jakub Havlásek, Michael Kršák, Petr Šíp, Dominik Hibš, Juraj Durec, Ambrož Vitamvás

Záložníci: Jan Vaněk, Michal Kugler, Jakub Černý, Tomáš Selinger, Jakub Foral, David Pazourek, Lukáš Michna, Dominik Havlín, Dalibor Dvořák, Sebastian Hvězda, Martin Bílek, Roman Prax, Daniel Kříž

Útočníci: Petr Malata, Filip Novotný, Vít Kratochvíl, David Strnad, Filip Jahn

Realizační tým:

Složení realizačního týmu zůstává beze změn. Hlavním trenérem týmu je Michal Kugler, asistentem Petr Čejka, trenérem brankářů Josef Hron a vedoucím mužstva Miroslav Bílek.

Přípravné zápasy:

Během zimní přípravy sehrají rosičtí celkem 7 přípravných utkání se čtyřmi třetiligovými týmy a třemi týmy z krajského přeboru. Úvodní zápas sehraje “A” tým na konci ledna s Ráječkem a přípravu zakončí generálkou na hřišti Líšně.

28.1. (So)  FC Slovan Rosice – SK Olympia Ráječko (KP)
4.2. (So)    FC Velké Meziříčí (MSFL) – FC Slovan Rosice
11.2. (So)  MFK Vyškov (MSFL) – FC Slovan Rosice
18.2. (So)  FC Slovan Rosice – AFK Tišnov (KP)
25.2. (So)  HFK Třebíč (MSFL) – FC Slovan Rosice
4.3. (So)    FC Slovan Rosice – FC Ivančice (KP)
11.3. (So)  SK Líšeň (MSFL) – FC Slovan Rosice

Podrobné informace k přípravným utkáním naleznete zde

Kategorie: A tým