Na úvod přípravy remizoval “A” tým s Olympií Ráječko 3:3

V prvním přípravném utkání remizovali fotbalisté Slovanu Rosice s Olympií Ráječko 3:3. Na poločasové vedení Slovanu odpověděl osmý tým krajského přeboru třemi brankami po změně stran, rosičtí pak dvěmi slepenými trefami dotáhli utkání alespoň do remízového konce.

FC Slovan Rosice – SK Olympia Ráječko      3:3 (1:0)

Branky: 4. Malík, 72. Vaněk, 74. Šíp – 52., 60. a 70. Jarůšek

Rozhodčí: Rodina – Brezáni, Jurča

Rosice: Zádrapa (70. Dočekal) – Kršák, Havlásek, Drbal, Šíp – Kugler, Malík (70. Kříž) – Strnad (46. Havlín), Vaněk, Novotný (75. Strnad) – Přichystal (46. Foral)

Ráječko: Růžička – Keprt R., Daněk, Sedlák, Keprt D., Sedláček, Jarůšek, Zeman, Müller, Bárta, Pšikal (střídali: Horáček, Azbayar)

Trenér Slovanu Michal Kugler nemohl do úvodního utkání přípravy nasadit hned sedm hráčů – Malatu, Vítámváse, Kratochvíla, Černého, Michnu, Dvořáka a Cvingráfa. Naopak mohl využít služeb bývalého exligového hráče Zbrojovky Brno Jana Malíka a exrosického Ondřeje Přichystala, kteří se s “A” týmem zapojili do zimní přípravy. Premiérový start si pak připsali i Dominik Havlín a Daniel Kříž.

Úvod zápasu rosickým vyšel, když ve 4. minutě napřáhl z 20ti metrů Malík a trefil pravý horní roh Růžičkovy branka – 1:0. Ráječko odpovědělo v 9. minutě, kdy se jeden z hostujících hráčů snažil z úhlu přelobovat Zádrapu, ten však jeho pokus konečky prstů chytil. Brankou neskončila ve 13. minutě ani Drbalova hlavička po rohu Kuglera, která skončila těsně vedle levé tyče. Jinak byla první půle na šance oboustranně velmi chudá. Až ve 41. minutě se sám na Růžičku řítil Přichystal, jeho střela bohužel skončila metr vedle.

Druhý poločas už byl na branky i gólové příležitosti bohatší. V 52. minutě dostal kolmici za obranu Jarůšek, obešel Zádrapu a zasunul míč do odkryté branky – 1:1. V 60. minutě předvedlo Ráječko rychlou akci na levé straně s následným centrem do vápna Slovanu a lehkou Jarůškovou tečí na přední tyči – 1:2. Rosice mohly srovnat v 67. minutě, kdy míč po rohovém kopu propadl na malé vápno k Havláskovi, ten však branku přestřelil. V 70. minutě zkompletoval dobře hrající Jarůšek hattrick, když z úhlu prostřelil Zádrapu – 1:3. O dvě minuty později vrátil Slovan do hry přesnou střelou k pravé tyči Vaněk, kterému nabil na velké vápno Novotný – 2:3. V 74. minutě vyslal Vaněk za obranu Šípa a ten tvrdou přízemní střelou srovnal skóre zápasu – 3:3. Ráječko mohlo jít opět do vedení v 85. minutě, kdy Jarůšek nejprve hlavou orazítkoval břevno a jeho následnou dorážku kryl Dočekal. V 87. minutě se v dobré pozici ocitl po centru Havlína Foral, míč však poslal přesně do rukavic Růžičky a tak utkání dospělo do nerozhodného konce.

Příští sobotu hraje “A” tým Slovanu ve Velkém Meziříčí. Výkop utkání je stanovený na 11:00.

1priprava vysledek

Kategorie: A tým