Ve druhém přípravném utkání porazilo áčko Velké Meziříčí 3:1

Proti podzimnímu vicemistrovi MSFL z Velkého Meziříčí odehráli fotbalisté “A” týmu kvalitní utkání. V prvním poločase poslal Slovan do vedení Kršák, domácí po změně stran srovnali Svobodou, rosičtí šli ale vzápětí díky Malatovi opět do vedení a v závěru zápasu přidal pojistku Kříž.

FC Velké Meziříčí – FC Slovan Rosice      1:3 (0:1)

Branky: 60. Svoboda – 42. Kršák, 64. Malata, 88. Kříž

Rozhodčí: Rosický – Myška, Padrtka

V. Meziříčí: Čermák P. – Čermák J., Kringsmann, Šimáček, Krejčí – Dolejš, Pokorný, Minařík, Šuta, Demeter – Simr (střídali: Kruba, Svoboda, Vlk, Beran)

Rosice: Zádrapa (75. Dočekal) – Kršák, Vítámvás, Drbal, Šíp – Strnad (55. Havlín), Vaněk – Foral (61. Novotný), Novotný (46. Kratochvíl), Michna (75. Kříž) – Malata

První šance zápasu patřila domácím, když v 10. minutě prověřil Šuta z úhlu Zádrapu, ten však obstál. Ve 23. minutě poprvé zahrozili i rosičtí, kdy se po Michnově akci dostal míč k Malatovi a jeho křižná střela jen o kousek minula Čermákovu branku. Ve 32. minutě se domácí Šuta dostal středem hřiště až do vápna Slovanu, jeho přízemní střelu ale dokázal Zádrapa vyrazit na roh. Ve 41. minutě neudržel Čermák centr Šípa, míč se dostal k Novotnému a jeho střelu mířící do odkryté branky vykopl jeden z domácích obránců na roh. Z něj poslal míč do vápna Novotný, na přední tyči ho přizvedl Malata a Kršák už měl na zadní tyči jednoduchou práci – 0:1.

V 50. minutě se po zpětné přihrávce Simra ocitl ve velké šanci střídající Vlk, jeho pokus ale Zádrapa opět kryl. O pět minut později se po centru Demetera ocitl sám před Zádrapou Simr, rosický brankář ale reflexivním zákrokem hlavičku domácího kanonýra vyrazil. V 60. minutě se ve vápně šikovně uvolnil střídající Svoboda a střelou k pravé tyči vyrovnal – 1:1. Rosičtí šli opět do vedení v 64. minutě, kdy Malata zakončil svůj únik z poloviny hřiště kličkou domácímu obránci a obstřelením Kruby – 1:2. V 70. minutě mohlo Meziříčí po centru zleva srovnat, proti byl opět vynikající Zádrapa. V 82. míč dostal míč za obranu Slovanu Demeter, střídající Dočekal ale včasným vyběhnutím jeho šanci zmařil. Tři minuty na to předvedl další sólo do vápna domácích Malata, jeho střelu ale na poslední chvíli obránce srazil na roh. V 88. minutě poslal Novotný zprava míč do vápna, kde jej Kříž nejprve skluzem poslal do tyče, následně už však mířil přesně – 1:3. A když domácí v poslední minutě zápasu pouze orazítkovali střelou z vápna břevno Dočekalovy branky, skončilo oboustranně kvalitní utkání výhrou Rosic 3:1.

Příští sobotu se rosičtí fotbalisté představí na půdě dalšího kvalitního třetiligového soupeře MFK Vyškov. Utkání se hraje od 11:00.

druha priprava POZVANKA VÝSLEDEK TITULKA

Kategorie: A tým