Páté přípravné utkání “A” týmu přineslo remízu 1:1 s Třebíčí

V pátém přípravném utkání remizoval “A” tým Slovanu na půdě třetiligové Třebíče 1:1. Zápas nabídl hodně gólových příležitostí, obě branky však padly po rohových kopech. Nejprve v prvním poločase poslal Rosice do vedení Kratochvíl, po změně stran pak domácí srovnali Vidovicem.

HFK Třebíč – FC Slovan Rosice      1:1 (0:1)

Branky: 63. Vidovic – 24. Kratochvíl

Rozhodčí: Novotný – Mitáš, Šimek

Třebíč: Staněk – Bagnon, Komínek, Lukomirak, Bence – Tomoyoshi, Benda, Perušica, Šmíd, Vidovic – Bogner

Rosice: Zádrapa – Kršák, Havlásek, Drbal, Šíp – Vaněk (46. Kugler), Strnad (46. Selinger) – Foral (56. Pazourek), Kratochvíl (46. Novotný), Michna (56. Černý) – Malata (75. Strnad)

První dvě šance zápasu si vypracovali domácí. Ve 3. minutě nejprve protáhl Vidovic přízemní střelou Zádrapu, v 5. minutě pak Zádrapa vyrazil Tomoyoshiho centr k Vidovicovi, který v dobré pozici vysoko přestřelil. V 9. minutě poprvé zahrozili rosičtí a hned z toho mohl být gól, Malatovu střelu z otočky ale výborným zákrokem vyrazil Staněk na roh. V 18. minutě se ve velké šanci ocitl Foral, jeho hlavička z bezprostřední blízkosti ale o kousek minula pravou tyč. Ve 23. minutě poslal do šestnáctky přesný centr Šíp, Malata napálil míč z voleje a Staněk druhým vynikajícím zákrokem vytáhl míč na roh. Jeho exekuce se ujal Michna, nacentroval na přední tyč, tam jeden z rosických hráčů míč přizvedl a Kratochvíl na zadní tyči poslal pohotovou dorážkou Slovan do vedení – 0:1. Třebíč mohla srovnat ve 36. minutě, Bognerovu hlavičku po centru Tomoyoshiho ale Zádrapa konečky prstů vytáhl na roh. Ve 39. minutě natáhl z dálky Michna a jeho tvrdá střela jen o kousek proletěla nad Staňkovou brankou.

I druhý poločas odstartoval šancí domácích. Tomoyoshi se ve 47. minutě uvolnil na hranici velkého vápna a následně obstřelil Zádrapu, jeho střela ale skončila těsně vedle. O dvě minuty později vystihl Michna špatnou rozehrávku domácích, postupoval z boku sám na Staňka, tvrdou střelou ale pouze vyprášil rukavice domácího golmana. V 51. minutě vyslal Novotný do samostatného úniku Malatu, ten však svůj nájezd zakončil střelou vedle. V 56. minutě došlo na straně Slovanu k dvojímu střídání. Na hřiště se po více jak devíti měsíční pauze zaviněné zraněním kolena vrátil David Pazourek. Spolu s ním se na hřiště poprvé v zimní přípravě dostal i Jakub Černý. Minutu na to byl Pazourek faulován, standartku rozehrál Šíp a Havláskova hlavička o kousek minula Staňkovu branku. V 60. minutě utekl po pravé straně Černý, přihrál do vápna Malatovi a ten ve stoprocentní šanci přestřelil. A tak udeřilo na druhé straně. V 63. minutě zahrávali domácí roh, míč propadl až k Vidovicovi a ten zblízka srovnal – 1:1. Po vyrovnávací brance už si i díky častému přerušování hry žádný z týmů vážnější šanci nevytvořil a tak zápas hraný v oboustranně dobrém tempu skončil dělbou bodů.

Šesté předposlední přípravné utkání sehrají rosičtí v sobotu 4. března a jejich soupeřem bude FC Ivančice. Utkání se hraje od 10:00 v tréninkovém centru Zbrojovky Brno.

AAAA PRIPRAVA AAA POZVANKA trebic

AAAA PRIPRAVA ivančice

Kategorie: A tým