“A” tým vstoupil do jara bezbrankovou remízou s Holešovem

Ačkoli měli fotbalisté Slovanu po celé utkání herní převahu, nedokázali Holešovu vstřelit gól, a tak se v prvním jarním kole zrodila v Rosicích bezbranková remíza 0:0.

FC Slovan Rosice – SFK ELKO Holešov      0:0

ŽK: 24. Kršák – 9. Sumec, 42. Marek, 90. Janalík, 90+1. Palík

Rozhodčí: Vejtasa – Kadlec, Martinec

Diváci: 120

Rosice: Zádrapa – Kršák, Havlásek, Drbal, Vítámvás (72. Kratochvíl) – Selinger, Šíp – Černý, Novotný (63. Vaněk), Michna (72. Pazourek) – Malata (K)

Holešov: Janalík – Chudárek (89. Matulík), Bačík (K), Čep, Charuza – Palík, Münster – Dluhoš (46. Lomaka), Marek (90+1. Roubalík), Sumec – Křenek

Jarní část sezóny zahájili hráči Slovanu bezbrankovou remízou s posledním celkem tabulky Holešovem. Za ztrátou bodů je především neproměňování šancí, které si při značné územní převaze domácí vytvořili. A když už Janalíka v brance hostí překonali, zaskočili za něj obránci nebo branková konstrukce.

Již ve 4´ pronikl po pravé straně do 16 hostí Michna, nacentroval před branku a míč po hlavičce Novotného asi z 8 m skončil po teči Janalíka na břevně branky. Ve 20´ po rychlém protiútoku Slovanu střílel z prostoru penalty Selinger, Janalíka prostřelil, ale míč z branky vykopl na roh vrátivší se Palík. Po následném rohu střílel z hranice 16 Malata, obrana zblokovala míč na roh. Ve 34´ měli snad jedinou příležitost hosté, když se po komplikované rozehrávce domácích dostal k míči Křenek, pronikl z levé strany do 16,  avšak jeho střela z 8 m letěla daleko mimo branku. Ve 38´ pronikl po přihrávce Selingera po levé straně Michna, odcentroval na zadní tyč na nabíhajícího Černého, který hlavičkoval přes vybíhajícího Janalíka, míč mířící do branky hostí však vyhlavičkoval Charuza. Ve 42´ rozehrával z 20 m přímý kop Malata, jeho tvrdá střela však mířila na Janalíka, který míč vyboxoval zpět do pole.

Po celý 2. poločas se domácí snažili překonat obranný blok hostí. Když už si šanci vypracovali, chyběl při zakončení alespoň pověstný “kousek štěstí”. V 68´ srazil na hranici 16 hostí pronikajícího Malatu Čep. Rozhodčí Vejtasa nejprve ukázal na značku pokutového kopu, avšak následně po protestech hostí penaltu odvolal a nařídil přímý kop z hranice 16. Polovysokou střelu Malaty mířící podél zdi k levé tyči Janalík pěkným zákrokem vyrazil. V 71´ orazítkovala střela Malaty z přímého kopu z 26 m opět pouze břevno branky hostí. Závěrečný tlak Slovanu hosté z Holešova ustáli a odvezli si tak bod za remízu 0:0.

Ve druhém jarním kole zajíždějí rosičtí do Brumova, kde se hraje v neděli od 10:15.

17.kolo jaro 2017 doma holešov

Kategorie: A tým