“A” tým těžké utkání v Brumově zvládl a připsal si tři body

V 18. kole vyhráli fotbalisté “A” týmu Slovanu Rosice na půdě FC Elseremo Brumov 3:0 a připsali si tak první jarní plný bodový zisk. Gólový účet zápasu s kvalitním soupeřem otevřel v prvním poločase Pazourek, po změně stran přidali branky Malata s Michnou.

FC ELSEREMO Brumov – FC Slovan Rosice      0:3 (0:1)

Branky: 19. Pazourek, 65. Malata, 70. Michna

ŽK: 78. Novák – 42. Pazourek, 48. Kršák

Rozhodčí: Kubica – Grečmal, Malčánek

Diváci: 190

Brumov: Smolík – Polách, Novák, Kolář, Juřica – Maňák Patrik (60. Imeri), Řehák, Zvoníček, Vítek, Šutalo – Maňák Pavel (K)

Rosice: Zádrapa – Kršák (74. Vaněk), Havlásek, Drbal, Šíp – Kugler, Selinger (76. Kratochvíl) – Michna, Novotný (46. Černý), Pazourek – Malata (K)

Hned ve 3. minutě se po dlouhém autu Šípa ocitl ve velké šanci Malata, který šel zboku sám na Smolíka, branku však o centimetry přestřelil. V 11. minutě poprvé zahrozili i domácí. Vrácený centr z pravé strany zakončil Patrik Maňák těsně vedle pravé tyče. O minutu později přilétl do vápna Slovanu pro změnu centr zleva, Polách hlavičkoval nad. V 19. minutě uvolnil Malata míčem za obranu Pazourka, ten postupoval zboku sám na Smolíka a ranou pod břevno nedal domácímu brankáři šanci – 0:1. Ve 33. minutě vyzkoušel Zádrapovu pozornost tvrdou střelou z 20 metrů Šutalo, rosický brankář jeho střelu kryl. Domácí stupňovali před poločasovou přestávkou svůj tlak a ve 39. minutě se z levé strany sám na Zádrapu řítil Pavel Maňák, branku ale netrefil. Ve 41. minutě se po přetaženém rohu ocitl v dobré pozici Šutalo, hlavičkoval však pouze do boční sítě.

V úvodu druhého poločasu mohli rosičtí navýšit své vedení, když ve 49. minutě přihrál Selinger Malatovi, ten šel sám na Smolíka, ve snaze obstřelit ho ale trefil pouze jeho nohy. V 63. minutě zahrávali domácí přímý volný kop z hranice šestnáctky, Novák z dobré pozice branku přestřelil. Dvě minuty na to našel Michna přesným pasem za obranu Brumova Malatu, který obešel Smolíka a do prázdné branky pohodlně zvýšil – 0:2. V 70. minutě si oba hráči své role prohodili, Malata přihrál do vápna Michnovi, který trefil nejprve tyč, Drbalovu dorážku vyrazil Smolík vynikajícím zákrokem opět k Michnovi a ten napodruhé domácího brankáře propálil – 0:3. Brumov nesložil zbraně a dál se snažil obraně Slovanu zatápět. V 72. minutě hlavičkoval Šutalo těsně vedle pravé tyče Zádrapovy branky. V 85. minutě mohl snížit domácí kapitán Maňák, ani nadvakrát však Zádrapu nepřekonal. Poslední šanci utkání si v 88. minutě vytvořili brumovští, Šutalovu střelu z úhlu vyrazil Zádrapa na roh a po závěrečném hvizdu si připsal již dvanácté čisté konto v této sezóně.

Příští sobotu přivítáme na domácím stadionu celek TJ Sokol Tasovice. Výkop jihomoravského derby je v 15:30.

pozvanka 18kolo brumov bylnice vyjezd

Kategorie: A tým