O výhře “A” týmu nad Tasovicemi rozhodl střídající Vaněk

Souboj dvou jihomoravských celků odstartovaly lépe Tasovice, které šly brzy po přesné hlavičce Hrazdílka do vedení. Rosickým se podařilo krátce na to srovnat Pazourkem a po změně stran rozhodl o výhře Slovanu pěknou individuální akcí střídající Vaněk.

FC Slovan Rosice – TJ Sokol Tasovice      2:1 (1:1)

Branky: 16. Pazourek, 67. Vaněk – 11. Hrazdílek

ŽK: 67. Drbal, 83. Kugler – 60. Fukal, 83. Horáček

Rozhodčí: Nejedlý – Mička, Nápravník

Diváci: 205

Rosice: Zádrapa – Černý, Havlásek, Drbal, Kršák – Kugler, Šíp – Michna (57. Vaněk), Selinger (66. Kratochvíl), Pazourek (84. Strnad) – Malata (K)

Tasovice: Konvalina – Švarc, Mička (K), Hrazdílek, Horáček – Čermák (75. Veselý), Hrobař, Blahoudek, Fukal (70. Fiedler) – Landšperský, Paul

V dnešním utkání “vydřeli” domácí hráči těsné vítězství nad nebezpečným soupeřem. Tasovice rozhodně nepřijely do Rosic bránit bezbrankovou remízu jako v 17. kole Holešov. Domácí obrana měla dost práce s odvracením rychlých útočných akcí hostí. Po dvou šancích Slovanu v úvodu utkání otevřely skóre utkání v 11´ hlavičkou Hrazdílka Tasovice. Slovanu se podařilo rychlé vyrovnání v 16´ Pazourkem. Další hra se odvíjela mezi 16 oboustranně bez vážnějších šancí. Výjimkou byla příležitost tasovického Paula v 33´. Druhý poločas probíhal podle podobného scénáře jako druhá polovina prvního. Naštěstí pro Slovan se mu podařilo dotáhnout jednu rychlou kombinační akci k úspěšnému zakončení a díky brance Vaňka si odnáší plný bodový zisk. Po obdržené brance zvýšili hosté aktivitu, získali mírnou územní převahu, ale do šance na vyrovnání se nedostali.

Ve 2´ po centru Michny z levé strany hlavičkoval z hranice malého vápna Malata, míč mířící do branky Konvalina s obtížemi vytěsnil na roh. V 7´ po rychlém útoku Slovanu vedeném po levé straně přihrál Malata do výhodné pozice na střed hřiště před 16 Selingerovi, jehož slabá střela minula pravou tyč branky. V 10´ odvracel Havlásek prudkou přihrávku hostí z levé stany před branku a jím tečovaný míč jen těsně minul její levý horní roh. Po následném rohu v 11´ se obranou zblokovaný míč dostal na levou stranu k tasovickému Švarcovi, který odcentroval na zadní tyč branky a Hrazdílek z prostoru rohu malého vápna přesnou hlavičkou přehodil Zádrapu – 0:1. V 16´ domácí po podobné akci vyrovnali. Michna odcentroval z pravé strany hřiště na zadní tyč branky Tasovic a nabíhající Pazourek se hlavou nezmýlil – 1:1. Ve 33´ pronikl po pravé straně hostující Čermák až k brankové čáře, domácí obrana jej trestuhodně snadno nechala postupovat zpět do 16 a přihrát do prostoru penalty Paulovi. Paulovu střelu Zádrapa výborným zákrokem vyrazil.

V 65´ po přiťuknutí míče od Kratochvíla našel Malata přihrávkou přes obranu do 16 nabíhajícího Pazourka, jeho pohotová střela z voleje ze 14 m ale zamířila daleko mimo branku. V 67´ u levé čáry přihrál z vlastní poloviny Drbal dopředu Pazourkovi, ten posunul míč doprava před 16 Kršákovi a Kršák Malatovi. Malata přepustil míč dále na střed hřiště Vaňkovi, který pronikl do 16 a přesnou střelou rozhodl o výsledku utkání – 2:1.

V příštím kole zajíždí A tým do Velké Bíteše. Utkání se hraje v neděli od 15:30.

POZVANKA TASOVICE JARO 2017

Kategorie: A tým