“A” tým zvládl další derby a z Bíteše veze tři body za výhru 2:1

Početná divácká návštěva viděla bojovné utkání, ve kterém šli rosičtí díky brankám Vaňka a Malaty brzy do vedení, domácí krátce před koncem korigovali výsledek Chlupem. Slovan si tak připsal třetí výhru v řadě a na jaře zůstává dál bez prohry.

FC Spartak Velká Bíteš – FC Slovan Rosice      1:2 (0:2)

Branky: 83. Chlup – 18. Vaněk, 28. Malata

ŽK: 65. Kopáček – 65. Michna, 82. Havlásek

Rozhodčí: Ságl – Rosický, Šula

Diváci: 523

Velká Bíteš: Pokorný T. – Pokorný J., Kerber, Střecha (K), Kopáček – Máca (70. Ivančík), Chlup, Nekuda (57. Mrňa), Šimončič – Valsa (70. Hibš), Pohl

Rosice: Zádrapa – Vítámvás, Havlásek, Drbal, Kršák – Kugler, Šíp – Vaněk (81. Novotný), Selinger (74. Kratochvíl), Pazourek – Malata (K) (57. Michna)

Úvodní desetiminutovka zápasu byla oboustranně opatrná a hrálo se pouze mezi šestnáctkami. Poté však rosičtí přidali a po celý první poločas měli více ze hry. V 18. minutě posunul před vápnem domácích Malata míč Vaňkovi, který napřáhl z 20 metrů a jeho střela skončila přesně u levé tyče Pokorného branky – 0:1. Ve 28. minutě vyslal Kugler přesný pas za obranu Bíteše na nabíhajícího Malatu, ten si prvním dotekem obhodil vyběhnutého Pokorného a druhým dotekem zasunul míč do prázdné branky – 0:2. Domácí poprvé vážněji ohrozili branku Slovanu až ve 32. minutě, kdy Šimončičovu přízemní střelu vyrazil Zádrapa na roh. O minutu později se po přímém kopu Malaty dostal k zakončení Drbal, jeho akrobatický pokus skončil nad.

Blízko třetí branky byli rosičtí v 55. minutě, kdy se Selinger zbavil ve vápně jednoho z domácích obránců, nacentroval na zadní tyč, kde Malata z voleje napálil míč, Pokorný ale vynikajícím zákrokem vyrazil jeho střelu nad branku. V 65. minutě už se rosičtí branky dočkali, Selingerův gól po centru Michny ale posoudil pomezní rozhodčí kvůli ofsajdu jako neregulérní. V 77. minutě nabil střídající Kratochvíl na velké vápno Vaňkovi, jeho skákavou střelu ale Pokorný kryl. Domácí se postarali o zápletku v 83. minutě, kdy krásnou střelou z přímého volného kopu snížil Chlup1:2. Závěr utkání si rosičtí bez větších problémů pohlídali a z Bíteše si tak odvezli zasloužené tři body.

Příští sobotu přivítáme na domácím stadionu tým SFK Vrchovina. Výkop utkání je v 16:00.

20kolo vyjezd bites

Kategorie: A tým