V souboji Slovanů byl úspěšnější ten rosický

MSD, skup. D – muži, 14. kolo, 9. 11. 2014

 

Havlíčkův Brod – Slovan Rosice  0 : 2 (0:1)

 

Branky:    nikdo – 2. Selinger, 80. Živný

Žluté karty:  22. Slováček. 76. Kubát, 82. Pohnětal  – 6. Michna, 41. Lang, 90. Živný  

Červené karty: 90. Koudelka – nikdo

Rozhodčí:  Kůrka – Fridrichovský, Reich

Diváci: 290

Sestava Havlíčkův Brod :   Soukal – Berky (C), Slováček, Koudelka, Vařejka (63. Hejkal), Henek (84. Polívka), Sklenář, Pohnětal , Kubát, Kavka, Míča (77. Štědrý)

Sestava Rosice :  Balčirák – Chlup, Polák, Huška, Vítámvás – Michna (90. Těžký), Havlásek, Lang (78. Foral), Selinger (88. Oprchal), Pšikal (C) – Živný



 

V rámci 14. kola divize “D” se představili hráči Slovanu Rosice na půdě druhého týmu tabulky Slovanu Havlíčkův Brod. Rosičtí chtěli navázat na dobré výsledky z posledních dvou zápasů v Otrokovicích (3:0) a s Velkým Meziříčím (1:1) a to se jim po výhře 2:0 povedlo.

 Rosickým se vydařil vstup do zápasu, když ve 2. minutě utekl po levé straně Chlup, naservíroval do malého vápna míč Selingerovi a ten otevřel skóre utkání – 0:1. Domácí byli rychle inkasovanou brankou zaskočení a dlouho se nemohli dostat do tempa. Poprvé ohrozili branku Rosic až na konci první dvacetiminutovky, v dobré příležitosti ale Koudelka přestřelil. Další šance domácích přišla ve 32. minutě, Míču ale vychytal dnes výborně chytající Balčirák. Rosičtí mohli navýšit svoje vedení krátce na to, Polákovu hlavičku ale zastavilo břevno domácí branky a následná Huškova gólová dorážka nebyla pro ofsajd uznána. První půle se dohrávala především na polovině hostů, žádnou vážnější šanci si ale domácí nevytvořili.

 Také druhý poločas snad s výjimkou jeho úvodu měli hráči Havlíčkova Brodu více ze hry, rosičtí naopak spoléhali na rychlé brejky. Největší šance na vyrovnání si domácí vypracovali okolo 60. minuty, kdy se nejprve šikovně obtočil Míča kolem Hušky, ztroskotal však na Balčirákovi, který jeho střelu vyrazil na roh. Chvilku na to se pak ten stejný hráč dostal za obranu Slovanu, dokázal obejít i Balčiráka, v zakončení ale selhal. S přibývajícím časem byla obrana domácích stále zranitelnější a toho v 80. minutě dokonale využil Polák, který vytáhl míč až na polovinu hřiště, kde jej předložil Živnému a ten svůj samostatný únik zakončil kličkou domácímu brankáři a míč poté zasunul do prázdné branky – 0:2. Živný se pak dostal ještě do dalších dvou dobrých příležitostí, poprvé ale přestřelil a podruhé ho vychytal Soukal. V úplném závěru zápasu předvedl domácí Koudelka nesmyslný likvidační zákrok na Pšikala, za což zcela poprávu obdržel červenou kartu. 

 Tři body z Havlíčkova Brodu mohou hráči Slovanu potvrdit v sobotu 15. listopadu, kdy se od 13:30 představí na domácím stadionu v posledním utkání roku proti Polné.

 

Kategorie: A tým