Áčko se dál veze na vítězné vlně, tentokrát porazilo Vrchovinu

Ve 21. kole zvítězili fotbalisté rosického Slovanu nad SFK Vrchovina 2:1 a připsali si čtvrtou výhru v řadě. Hosté šli sice v prvním poločase do vedení, rosičtí však dokázali ještě do poločasové přestávky skóre otočit a utkání nakonec dotáhli do vítězného konce.

FC Slovan Rosice – SFK Vrchovina      2:1 (2:1)

Branky: 32. Kugler, 45. vlastní – 26. Skalník M.

ŽK: 55. Kršák, 60. Kugler – 32. Chalupa, 35. Smetana, 55. Skalník M.

Rozhodčí: Tomanec – Hanák, Šimoník

Diváci: 145

Rosice: Zádrapa – Vítámvás, Havlásek (K), Drbal, Kršák – Kugler, Šíp – Vaněk, Selinger (90. Kratochvíl), Pazourek (67. Černý) – Novotný (81. Michna)

Vrchovina: Šmída – Chalupa, Smetana, Vícha, Bača – Wolker – Ošmera, Michal (K), Skalník K., Kovář (61. Blažíček (85. Burian)) – Skalník M. (70. Žák)

Hráči Slovanu zvládli další domácí utkání a i přes neúčast absentujícího kapitána Petra Malaty porazili celek Vrchoviny 2:1.

Do první šance v utkání se dostali v 11´ domácí hráči. Z pravé strany odcentroval do 16 Šíp, na centr si v prostoru penalty naskočil Novotný, proti jeho hlavičce mířící k levé tyči výborně zakročil Šmída a jím vyražený míč usměrnil dobíhající Pazourek pouze vedle levé tyče. Dále si mírnou převahu vytvořili hosté, když domácím vázla kombinace a nedařilo se jim udržet míč na polovině Vrchoviny. Ve 26´ zahrávali hosté z pravé strany opakovaný rohový kop Michalem. Zádrapa zaváhal s vyběhnutím na míč padající po souboji K. Skalníka se Selingerem z výšky na hranici malého vápna, a při následném zákroku po hlavičce Víchy míč, který mířil k levé tyči branky, pouze ztlumil a dobíhající M. Skalník zařídil vedení hostí – 0:1. Na obdrženou branku domácí rychle odpověděli. Z prostoru před levým rohem 16 hostí zahrával v 32´ přímý kop Novotný a po teči Drbala před malým vápnem dorazil míč do sítě Kugler1:1. Ve 41´ se po rohu domácích dostali do rychlého protiútoku Ošmera s Kovářem, který zakončil Kovář střelou zevnitř 16 vysoko nad Zádrapovu branku. Se závěrem poločasu domácí s velkou pomocí hráčů Vrchoviny vyrovnali. Nejprve Šmída s Chalupou odvrátili na roh nebezpečnou střelu Vaňka z pravé strany 16. Následný roh zahrával z levé strany Kugler, míč tečoval v 16 hlavou bránící Michal a k přední tyči dobíhající Šmída si jej srazil ramenem do vlastní branky – 2:1.

V 50´ vyskočil nejvýše po rohu Kuglera Havlásek a míč mířící z jeho hlavy pod břevno branky Šmída s obtížemi vyboxoval mimo tyče. Po celkem vyrovnané hře v 1. polovině druhého poločasu, oboustranně bez výraznějších šancí, si v závěrečné dvacetiminutovce vytvořili územní převahu hosté. Ani z této převahy si však šanci na vyrovnání nevytvořili.

V příštím kole zajíždějí fotbalisté “A” týmu do Břeclavi. Utkání se hraje v sobotu od 16:00.

21kolo doma vrchovina facebook

Kategorie: A tým