“A” tým přišel o výhru v Břeclavi v předposlední minutě zápasu

Vítězná série “A” týmu skončila ve 22. kole, kdy rosičtí zajížděli na půdu souseda v tabulce MSK Břeclav. Slovan šel díky Pazourkovi na konci první půle do vedení, domácím se však podařilo brankou v 89. minutě srovnat na konečných 1:1.

MSK Břeclav – FC Slovan Rosice      1:1 (0:1)

Branky: 89. Musil – 39. Pazourek

ŽK: 48. Fiala, 53. Simandl, 63. Presl, 74. Hloch – 29. Kršák

Rozhodčí: Pospíšil – Drozdy, Hubený

Diváci: 110

Břeclav: Kunický – Hloch, Ianosteac, Smejkal, Fiala – Wallisch, Simandl (K), Svoboda, Presl (82. Kriston) – Netopilík, Musil

Rosice: Zádrapa – Vítámvás, Havlásek (K), Drbal, Kršák – Kugler, Šíp – Vaněk (88. Strnad), Selinger (79. Michna), Pazourek – Novotný (68. Kratochvíl)

První vážnější šance patřila domácím, konkrétně Musilovi, který ve 4. minutě protáhl střelou z 22 metrů Zádrapu. Rosičtí poprvé ohrozili branku domácích až v 17. minutě, Pazourkova dalekonosná střela ale postrádala přesnost. Mnohem nebezpečněji pálil ve 22. minutě Novotný, jehož technické zakončení z hranice šestnáctky o centimetry minulo levou tyč Kunického branky. Ve 39. minutě předvedli rosičtí krásnou kombinační akci, po které šli do vedení. Kugler našel přesným pasem Vaňka, který se zbavil u pravé lajny jednoho z domácích hráčů, přihrál Selingerovi, ten zatáhl míč do šestnáctky a následně našel na malém vápně volného Pazourka, který překonal Kunického – 0:1. O minutu později střílel na druhé straně nebezpečně Netopilík, jeho pokus o metr přeletěl branku Slovanu. Ve 42. minutě zatáhl Vítámvás středem hřiště míč až před velké vápno Břeclavi, přihrávkou uvolnil Selingera, ten však zakončil svůj samostatný nájezd na Kunického střelou do boční sítě.

Druhý poločas nabídl i díky vytrvalému dešti více boj než fotbal, a tak diváci viděli minimum šancí na obou stranách. Za zmínku stojí dalekonosná střela Simandla z 61. minuty, která ale mířila mimo tři tyče Zádrapovy branky. V 75. minutě zahrávali rosičtí přímý volný kop Kuglerem, míč se ve vápně domácích několikrát odrazil až skončil u Selingera, jeho pohotové zakončení z hranice penalty ale Kunický pohotovým zákrokem chytil. Když už se zdálo, že rosičtí dotáhnou utkání do vítězného konce, přilétl do vápna Slovanu centr z levé strany a Musil jej lehkou tečí hlavou usměrnil za Zádrapova záda – 1:1.

Ve 23. kole přivítáme na domácím stadionu tým TJ Slavoj Polná. Utkání se hraje v sobotu od 16:00.

Kategorie: A tým