Utkání “A” týmu s Polnou skončilo dělbou bodů

Ve 23. kole Fortuna Moravskoslezské divize D přivítal rosický Slovan šestý tým tabulky TJ Slavoj Polná. V ofenzivně laděném utkání si oba týmy stejně jako na podzim (3:3) rozdělili po bodu.

FC Slovan Rosice – TJ Slavoj Polná      1:1 (1:1)

Branky: 39. Drbal – 20. Válek

ŽK: 35. Havlásek, 90. Kratochvíl – 78. Kavka

Rozhodčí: Černý – Fabeš, Staněk

Diváci: 175

Rosice: Zádrapa – Vítámvás, Havlásek (K), Drbal, Kršák – Vaněk, Šíp – Michna (76. Kratochvíl), Selinger, Pazourek – Novotný

Polná: Skočdopole – Haala, Kučera, Čížek, Kubec – Holub (76. Fadrný), Kavka David, Zábrodský, Kavka Daniel – Urbánek (K) (83. Hrdlička), Válek (64. Tlačbaba)

Oboustranně ofenzivně laděné utkání skončilo vcelku spravedlivou remízou. Domácí mohli otevřít skóre zápasu hned po zahajovacím výkopu, kdy Selinger s Novotným vystihli špatnou rozehrávku hostů na hranici jejich 16, ale Novotný ani na dva pokusy nedokázal z vyložené pozice dopravit míč do branky. Hosté zahrozili poprvé ve 13´ překvapivou střelou Daniela Kavky z 25 m k pravé tyči, kterou stačil Zádrapa vytěsnit na roh. Ve 20´ využili hosté při rychlém protiútoku vytažení Vítámváse, kdy podél levé čáry pronikl Urbánek, přesným centrem do 16 přehodil oba stopery a dobíhající Válek střelou z voleje z prostoru penalty zařídil hostům vedení – 0:1. Ve 21´ napodobil Kavkovu střelu ze 13´ domácí Michna, který si navedl míč zprava na střed hřiště a z 22 m zamířil přesně k levé tyči, i tuto střelu ale brankář vyrazil. Ve 37´ vystihl rozehrávku hostí Pazourek, pronikl z pravé strany do 16, ale jeho nadějný průnik skončil po souboji s obranou pádem, ovšem bez zavinění soupeře. Vyrovnat se domácím podařilo v 39´. Přímý kop z 30 m rozehrál do 16 hostí Michna míčem po zemi, ten prošel v 16 mezi nohama hráčů až do prostoru penalty k Havláskovi, jehož střela se odrazila od břevna a míč po následném dopadu na zem dopravil hlavou do branky Drbal1:1. Další obrovskou šanci měli domácí ve 41´, kdy po centru Drbala nezakončili zevnitř 16 Havlásek a ihned po něm ani Novotný, který neprostřelil téměř bezmocného ležícího gólmana a trefil pouze jeho zvednutou ruku. Po následujícím rohu skončila pěkná střela Havláska z voleje pouze na nohou bránících hráčů. Ve 44´ nepotrestali hosté obrovské nedorozumění domácí obrany. Zádrapa zbytečně vyběhl pro vysoko nakopnutý míč daleko do pole, čehož si nevšiml vracející se Drbal a zahrál hlavičkou malou domů. Naštěstí pro domácí trefil Zádrapovu hlavu. Míč se ale odrazil k hostujícímu Danielu Kavkovi, jehož pohotový lob přeskočil břevno opuštěné branky.

Druhý poločas pokračoval v oboustranně rychlém tempu, oba celky si připravily několik nadějných příležitostí, z nich největší v 54´ hosté, když Zádrapa vyrazil střelu Urbánka z 10 m. V závěrečných minutách si mírnou územní převahu vytvořili hosté a nepřipustili tak případný závěrečný tlak domácího celku.

V příštím kole zajíždějí fotbalisté “A” týmu do Pelhřimova. Utkání se hraje v neděli 7. května od 16:30.

23kolo polna

Kategorie: A tým