Slovan se s podzimem rozloučil remízou

MSD, skup. D – muži, 16. kolo, 15. 11. 2014

 

Slovan Rosice – Slavoj Polná  1 : 1 (1:0)

 

Branky:    Selinger 21´ – Kavka 47´

Žluté karty:  Živný 63´, Oprchal 76´, Havlásek 82´, Michna 89´  –  Škacha 76´

Červené karty: bez 

Rozhodčí:  Líkař 

Diváci: 150

Sestava Rosice :   Balčirák – Vítámvás, Huška, Polák, Chlup (46´ Oprchal) – Havlásek, Lang (67´ Foral), Selinger (82´ Těžký), Michna, Pšikal – Živný

 Sestava Polná:  Skočdopole, O – Fadrný (86´ Hron), Kučera, Pražák, Caha, Z – Bambula, Krčál, Šuta, Kavka, Flekal, Ú – Lančarič (73´ Škacha)



Hráči Slovanu v posledním podzimním utkání bohužel navázali na svoje předchozí domácí zápasy, kdy nedokázali plně bodovat. Poslední domácí vítězství slavili po utkání s Tasovicemi 30. srpna. Přitom vstup do dnešního utkání s Polnou neměli špatný. V 8´ unikl po pravé straně Michna, odcentroval do 16 přesně na hlavu Živnému, který hlavičkoval do středu branky do rukou Skočdopole. V 16´ byl při průniku k 16 hostí faulován Pšikal. Následný přímý kop z 20 m ale nasměroval Michna pouze do zdi. Ve 21´ nakopl Selinger od pravého rohu 16 vysoký míč před branku hostí a ten k údivu celého stadionu zapadl u zadní tyče do branky Polné. Ještě v 25´ zahrávali domácí po dalším faulu na Pšikala “zkrácený roh” z levé strany hřiště a míč, zahraný Michnou tvrdou střelou přímo do brány, brankář s obtížemi vyboxoval. Ve 30´ se dostali ke slovu hosté a po obdobné situaci, zahrávané ovšem zprava do skrumáže před bránu, skončil míč za postranní čarou. Přibližně od 25´ začali přebírat iniciativu hráči Polné. Předváděli kombinační akce, především vedené po pravé straně hřiště, ze kterých vytěžili množství standardních situací a ke konci poločasu i několik nebezpečných šancí, bohužel pro ně bez zakončení.

Co se hostům nepodařilo ke konci poločasu prvního si vynahradili na začátku druhého. Již ve 47´ zakončil kombinační akci Polné přesnou střelou z hranice 16 Kavka a vyrovnal. I v dalším průběhu tkání navázali hosté na předcházející minuty a byli viditelně lepším týmem. Každá jejich akce hrozila nebezpečím pro branku Slovanu, naštěstí pro Slovan je nedotáhli do přesného zakončení. Domácí hráči měli potíže s rozehrávkou a jejich akce končily v převážné většině již těsně za půlicí čarou. Stav hry se trochu vrovnal až v poslední čtvrthodině. I přes nepříznivý průběh utkání mohli domácí zvítězit. V 85´ zahrál Michna  rohový kop z levé strany hřiště, přetaženým míčem našel u zadní tyče branky Živného, který tvrdou střelou trefil pouze spojnici břevna a tyče.

 

 

Kategorie: A tým