“A” tým po 14 měsících doma prohrál, podlehl Uherskému Brodu

Téměř 14 měsíců trvající domácí neporazitelnost “A” týmu Slovanu skončila v předehrávaném 30. kole, kdy rosičtí fotbalisté hostili druhý tým tabulky ČSK Uherský Brod. Hosté rozhodli o svém vítězství díky standartním situacím, nejprve se hlavou prosadil po přímém volném kopu Vrága a po změně stran přidal druhou branku z pokutového kopu M. David.

FC Slovan Rosice – ČSK Uherský Brod      0:2 (0:1)

Branky: 6. Vrága, 74. (PK) David M.

ŽK: 85. Kugler – 32. Večeřa, 48. Šálek

Rozhodčí: Hájek – Hanáková, Sedláček

Diváci: 175

Rosice: Zádrapa – Kršák, Havlásek (K), Drbal, Pazourek – Kugler, Šíp – Michna (74. Černý), Selinger, Vaněk – Novotný (61. Malata)

Uherský Brod: Červinka – Holík, Vrága, David M. (K), Kúdela – Dolina, Hruboš, Šálek, Nevařil (88. David R.) – Večeřa (82. Blaha), Michalec (75. Mančík)

Utkání dvou sousedů z čela tabulky rozhodli pro sebe hosté, když využili dvě standardní situace po faulech domácí obrany. Již v 6´ rozehrával, snad po prvním faulu domácích, přímý kop z pravé strany hostující Kúdela. Centrovaný míč asi z 25 m namířil do prostoru před malé vápno v 16 domácích, kde se ve skrumáži nabíhajících hráčů nejlépe zorientoval hostující Vrága a hlavou otevřel skóre utkání – 0:1. Po obdržené brance si postupně vybudovali územní převahu domácí, z této převahy však vytěžili pouze několik rohových kopů. Ve 33´ po jednom z nich zahrávaném Michnou z levé strany prolétl polovysoký míč přes celé brankoviště až na zadní tyč k Drbalovi, který jej však nedokázal usměrnit do branky. Po následujícím útoku hostí zahrával ve 34´ přímý kop z 22 m Kúdela a míč z jeho kopačky jen těsně minul pravou tyč branky Slovanu. Ve 44´ vysunul Kugler přesným míčem do 16 hostí Vaňka, který našel zpětnou přihrávkou na hranici 16 nabíhajícího Michnu. Následná Michnova střela však skončila pouze na nohou obránců a odražený míč sebral z nohy Selingera vyběhnuvší brankář Červinka.

Druhý poločas měl stejný průběh jako první, tj. územní převaha domácích, které však hosté nepustili do výraznějších šancí. V 57´ nakopl z 35 m míč do 16 domácích hostující Večeřa, padající míč asi překvapený Zádrapa pouze nejistě vyrazil před sebe a dobíhajícího Dolinu vytlačil mimo 16 Pazourek. V 60´ po rohu Michny z pravé strany hlavičkoval z prostoru penalty Drbal, zasáhl nohy brankáře a odražený míč poslal Selinger do rukou ležícího Červinky. V 65´ pronikl po přihrávce od Drbala po levé straně do 16 hostí Pazourek, od brankové čáry přihrál mezi nohama brankáře před prázdnou branku, kde však nebyl žádný z domácích hráčů. Osud utkání zpečetila 74´, kdy po rychlém útoku hostí vedeném po pravé straně zbytečně fauloval v pravém rohu 16 Havlásek pronikajícího Večeřu. Nařízenou penaltu bezpečně proměnil přesnou střelou do pravého horního rohu branky Marek David0:2.

V sobotu (13.5.) se “A” tým představí opět na domácím stadionu, když od 17:00 bude hostit čtvrtý celek tabulky FC TVD Slavičín.

Kategorie: A tým