Z tlaku vytěžil “A” tým proti Slavičínu pouze bod

Ve 25. kole Fortuna Moravskoslezské divize D hostili rosičtí fotbalisté čtvrtý celek tabulky FC TVD Slavičín a stejně jako na podzim skončilo utkání bezbrankovou remízou 0:0.

FC Slovan Rosice – FC TVD Slavičín      0:0

ŽK: 26. Pazourek, 65. Novotný, 89. Selinger – 67. Švach, 70. Školník

Rozhodčí: Kolář – Líkař, Nejezchleb

Diváci: 160

Rosice: Zádrapa – Černý, Havlásek (K), Drbal, Kršák – Kugler, Šíp – Michna (88. Kratochvíl), Selinger, Pazourek (66. Malata) – Novotný (82. Vaněk)

Slavičín: Jelínek – Goňa, Kocián, Švach T., Kalus – Švach Michal I (76. Bartoš), Školník, Švach Michal II, Horáček – Kříž, Švach P. (K)

V 5´ po kombinaci domácích v 16 hostí a přihrávce Šípa zakončoval z výhodné pozice zevnitř 16 Michna, jeho střelu mířící nad hlavu brankáře Jelínek vyrazil. Slabá hlavička Havláska po následujícím rohu skončila rovněž v rukou brankáře. Další průběh 1. poločasu byl celkem vyrovnaný s mírnou územní převahou domácího celku. Poměrně hodně akcí na obou stranách zastavila nepřesnost přihrávek. V 17´ po kombinaci Selingera s Novotným před 16 hostí zakončil akci křížnou střelou z levé strany 16 Šíp, míč prolétl těsně vedle vzdálenější tyče branky. Ve 32´ zahrával Michna přímý kop z pravé strany, centrovaný míč z 25 m mířící do prostoru 16 srazila před nabíhajícím Drbalem obrana hostí na roh. Ve 33´ po rychlém útoku hostí vedeném po levé straně prošel P. Švach přes Kuglera a jeho střela z poměrně ostrého úhlu trefila levou tyč branky Slovanu.

Ve druhém poločase začali postupně přebírat iniciativu domácí hráči. Brankovou příležitost si vypracovali v 58´ kdy po přihrávce od Kuglera pronikl do pravé strany 16 hostí Novotný, přihrál podél čáry brankoviště a na vzdálenější tyč dobíhající Pazourek branku těsně minul. Po následném rozehrání od branky hostí mohli domácí dopadnout ve stylu “nedáš, dostaneš”, když nepohlídali na levé straně své 16 kombinaci Horáčka, obou Michalů Švachů a zakončujícího Petra Švacha, který však z výhodné pozice vysoko přestřelil branku. V 63´ hlavní rozhodčí nepotrestal v 16 hostí evidentní stažení Novotného Tomášem Švachem a zákrok dokonce posoudil jako faul Novotného. S postupujícím časem byla převaha domácích stále zřetelnější, ovšem bez gólového efektu. Hostím pravděpodobně stačila remíza, a tak především v průběhu druhého poločasu trpěla plynulost hry, kdy, zřejmě inspirováni klasikem Járou Cimrmanem, předváděli etudy na téma “Slavičín – ležící, spící”, a většina osobních soubojů, ve kterých přišli o  míč, končila srdceryvným zasténáním a pádem na zem. V 69´ si Novotný navedl míč od levé autové čáry ke středu hřiště a z 23 m překvapivě vystřelil k pravé tyči branky hostí, ale Jelínek jeho střelu vynikajícím zákrokem vyboxoval na roh. Nejblíže vstřelení branky byli domácí v 80´ po přímém kopu Malaty z 20 m, který střelou přes zeď trefil břevno branky. Ze závěrečného náporu a otevřené obrany domácích mohli paradoxně vytěžit vítězství hosté, když v 86´ vysunul Školník z vlastní poloviny do brejku osamoceného Bartoše, jemuž na hranici 16 zabránil v zakončení křižující Vaněk.

Příští týden zajíždějí fotbalisté “A” týmu do Bzence. Hraje se v sobotu od 17:00.

Kategorie: A tým