“A” tým padl v Bystřici, zápas dohrával v devíti

Ve 27. kole zajíždělo naše áčko na půdu zachraňující se Bystřice nad Pernštejnem a v divokém utkání, které dohrávali rosičtí bez dvou vyloučených hráčů, podlehl Slovan domácím 2:1.

SK Bystřice n/P – FC Slovan Rosice      2:1 (0:0)

Branky: 57. Žila, 73. Malý – 65. Kršák

ŽK: 92. Malý – 44. Drbal, 44. Malata, 44. Kugler, 60. Kratochvíl, 84. Novotný, 85. Šíp

ČK: 45. Michna, 88. Černý

Rozhodčí: Jahoda – Fabeš, Marinč

Diváci: 130

Bystřice: Trávníček – Čech (82. Sklenář Z.), Šponar, Mezník, Vařejka – Malý, Zbytovský (K), Padrtka, Adamec – Sklenář R., Žila (90. Veselý)

Rosice: Zádrapa – Černý, Kršák, Drbal, Pazourek (88. Strnad) – Kugler, Šíp – Michna, Kratochvíl, Novotný – Malata (K)

V úvodních minutách zápasu měli mírnou převahu hráči Slovanu, ovšem bez přímého ohrožení domácí branky. Poté se osmělili i bystřičtí, když Padrtka vyzkoušel ve 12. minutě z hranice šestnáctky Zádrapovu pozornost. V 15. minutě vyboxoval Zádrapa míč z vápna, Padrtka jej pohotově poslal zpět na jeho branku, jeho střela skončila těsně vedle. Rosičtí vyslali první střelu na branku až ve 24. minutě, Malatův pokus ale mířil vysoko nad. Ve 28. minutě přihrál Novotný před velké vápno Kuglerovi, který z 20 metrů jen o kousek přestřelil. O dvě minuty později posadil Michna míč z rohu na hlavu Drbala, jeho hlavičku vykopl z brány jeden z domácích obránců. Ve 37. minutě předvedl Zádrapa dva výborné zákroky, když nejprve vyrazil tvrdou střelu Padrtky a následně i dorážku Adamce. Ve 44. minutě přilétl zprava centr do šestnáctky Slovanu, střelu Žily Zádrapa vyrazil a následně odpískal rozhodčí k překvapení všech pokutový kop. Rosickým následně za prostesty rozdal tři žluté a po neproměněné penaltě Padrtky dokonce i červenou kartu.

Přesilovku začali bystřičtí tlakem, ze kterého si vypracovali i šance. V 50. minutě nacentroval zprava Malý a Adamec halfvolejem o kousek minul levou tyč. V 56. minutě znovu centroval z pravé strany Malý a Žila hlavou o metr minul branku Zádrapy. Minutu na to si oba celou akci zopakovali a Žilova hlavička už si cestu do sítě našla – 1:0. Rosičtí mohli srovnat v 60. minutě, kdy po akci Malaty a centru Pazourka zakončoval na zadní tyči osamocený Šíp, z dobré pozice ale přestřelil. V 65. minutě vyslal Kratochvíl za obranu Malatu, jehož střelu bez přípravy vyrazil Trávníček na roh. Jeho exekuce se ujal Kugler, míč na přední tyči přizvedl Malata a na zadní jej do sítě dorazil Kršák1:1. V 74. minutě šli domácí opět do vedení, když Padrtkův přetažený centr proměnil hlavou Adamec2:1. V 80. minutě zahrával přímý volný kop Malata, Kratochvíl jej hlavou lehce přizvedl a Trávníček jej reflexivním zákrokem vyrazil. V 83. minutě pálil na druhé straně nebezpečně Sklenář, jeho křižná střela se ale mezi tři tyče nevešla. Nejblíže k vyrovnání byl Slovan v 88. minutě, kdy Černý z 18 metrů orazítkoval břevno.

V neděli se “A” tým představí naposledy před domácími diváky, když od 17:00 bude hostit FK Hodonín.

Kategorie: A tým