Áčko se s domácími fanoušky rozloučilo výhrou nad Hodonínem

Hráči Slovanu se v posledním domácím utkání sezóny rozloučili se svými fanoušky vítězstvím, když po vynikajícím výkonu porazili adepta na vítězství v soutěži FK Hodonín přesvědčivě 3:1.

FC Slovan Rosice – FK Hodonín      3:1 (1:0)

Branky: 43. a 84. Malata, 63. Drbal – 76. Mareš

ŽK: 38. Strnad, 87. Zádrapa – 61. Fojtík

Rozhodčí: Hanák – Ogrodník, Kostelník

Diváci: 230

Rosice: Zádrapa – Novotný, Kršák, Drbal, Šíp – Kugler, Strnad (90. Jahn) – Vaněk (66. Selinger), Kratochvíl, Pazourek – Malata (K)

Hodonín: Lupač – Červinek, Konečný, Hesek, Fojtík – Šturma (69. Mareš), Bartoš, Polách (K), Paděra, Sasín (89. Dovhanyuk) – Čambal (72. Voříšek)

Slovan do zápasu nastoupil vlivem zranění a částečně i disciplinárních trestů ve značně pozměněné sestavě. Lepší nástup do utkání měli hosté, po kombinačních akcích hrozili většinou centry ze stran do 16 Slovanu. Již v 7´ odcentroval z pravé strany Šturma a Sasín z pozice před malým vápnem branku přestřelil. Domácí se pokoušeli narušovat obranu soupeře a pronikat jí za pomoci brejků. Ve 24´ se domácím podařila kombinační akce zleva napříč polovinou Hodonína, z pravé strany 16 odcentroval před branku Novotný, ale dobíhající Malata na míč ani ve kluzu nedosáhl. S postupem času se hra vyrovnávala. Ve 28´ ale zahrozili hosté, když Čambal pohotovou střelou z 18 m trefil břevno branky Slovanu. Ve 34´ zakončil útok domácích, vedený po pravé straně Pazourkem, střelou zevnitř 16 Šíp, míč ale proletěl těsně nad levým horním rohem branky. Ve 43´ potrestal Malata hrubou chybu Konečného. Ten váhal před vlastní 16 s rozehrávkou tak dlouho, až ho napadající Malata o míč připravil a s přehledem prostřelil Lupače v brance – 1:0.

Hned v úvodu 2. poločasu měl Slovan další šanci. Po útoku vedeném po pravé straně Malatou nezakončili z výhodných pozic v 16 Hodonína Pazourek se Šípem. Ve druhém poločase byla zjevná územní převaha hostí, kterým však, především z důvodu výborné obranné hry domácích, chyběl vždy krůček k zakončení. A z obrany opět vyráželi domácí do brejků. V 58´ vysunul od půlící čáry Vaněk Kratochvíla, ten si přehodil míč přes obránce a postupoval sám na Lupače, který se však tentokrát prostřelit nenechal. Po následném útoku hostí, kombinaci okolo 16 domácích a centru před branku neprostřelil z malého vápna Zádrapu Šturma. V 63´ udeřili domácí podruhé. U půlící čáry Kugler rychle rozehrál přímý kop, po kterém unikl po levé straně Šíp, přesně přihrál před branku a Drbal usměrnil míč do sítě – 2:0. V 75´ překvapivě vystřelil z 25 m hostující Paděra, ale Zádrapa tvrdou střelu mířící k levé tyči vynikajícím zákrokem vyrazil. Šanci na body dala hostům 77´, kdy se v prostoru penalty uvolnil Mareš, zpracoval si přihrávku zpoza 16 a přesnou střelou snížil – 2:1. V 80´ pronikl zleva do 16 hostí Kratochvíl, na jeho zpětnou přihrávku však žádný z domácích hráčů nedosáhl. V 82´ vysunul Kratochvíl z pravé strany do brejku Malatu, jeho obstřel brankáře ale minul i pravou tyč branky. Svůj smolný den potvrdil v 84´ hodonínský Konečný. Dlouhý odkop Zádrapy odvrátil před vlastní 16 pouze k Malatovi a ten pohotově z 22 m přehodil všechny hráče včetně Lupače stojícího před brankou a stvrdil vítězství Slovanu – 3:1. Na zaslouženém vítězství se dnes vynikajícím a obětavým výkonem podíleli všichni hráči Slovanu včetně těch, kteří většinou v základní jedenáctce nebývají. Nejde jmenovat pouze některé jednotlivce, to by dnes nebylo k těm nejmenovaným spravedlivé.

V posledním kole zajíždějí fotbalisté “A” týmu na půdu sestupem ohrožené Staré Říše. Utkání se hraje v sobotu od 17:00.

Kategorie: A tým