“A” tým porazil na úvod letní přípravy Líšeň 1:0

V prvním přípravném utkání porazili fotbalisté rosického Slovanu třetiligovou Líšeň 1:0. Utkání hrané před slušnou diváckou návštěvou rozhodl ve druhém poločase David Strnad.

FC Slovan Rosice – SK Líšeň      1:0 (0:0)

Branky: 64. Strnad

Rozhodčí: Chabiča – Pleskač, Hudec

Diváci: 100

Rosice: Juran (46. Zádrapa) – Novotný, Vítámvás, Drbal, Šíp (K) – Kugler (46. Malík), Buršík – Foral, Selinger (46. Michna), Strnad – Přichystal (75. Jahn)

Líšeň: Kotnour – Bílek, Zezula, Hanuš – Knos, Minarčík (K), Čampa, Krška, Krejčíř – Ovsepjan, Smrčka (střídali: Bednář, Minařík, Fall, Wilmar, Missokamba)

Trenér Michal Kugler nemohl dnes ze zdravotních důvodů nasadit do hry čtveřici hráčů – Kršák, Havlásek, Moučka a Malata. Do utkání nezasáhli ani Pazourek, Vaněk a Černý. Poprvé v dresu Slovanu se naopak představili brankář David Juran, záložník Tomáš Buršík a obnovenou premiéru si v útoku odbyl i Ondřej Přichystal.

První poločas se hrál oboustranně v dobrém tempu, šancí ale diváci příliš neviděli. V 17. minutě zahrozili po rohovém kopu líšeňští, Hanuš ale z malého vápna přestřelil. Ve 26. minutě nacentroval zleva Ovsepjan a jeho přetažený centr nedokázal Knos usměrnit mezi tři tyče. V 35. minutě rozehrál Kugler přímý volný kop na Drbala, jeho střelu obrana Líšně zblokovala a následná Novotného dorážka o centimetry minula levou tyč Kotnourovy branky.

Druhá půle se od té první příliš nelišila, opět se hrál běhavý fotbal s minimem šancí na obou stranách. V 56. minutě napřáhl z velké dálky Michna a Kotnour měl co dělat, aby jeho střelu vytěsnil na roh. Z něj mohl poslat Slovan do vedení Drbal, jeho hlavička ale skončila nad brankou. V 64. minutě utekl po pravé straně Novotný, přihrál pod sebe Přichystalovi, jehož zblokovaná střela se odrazila ke Strnadovi a ten dorážkou do protipohybu brankáře poslal Rosice do vedení – 1:0. Jedinou větší příležitost druhého poločasu si Líšeň vypracovala v 83. minutě, kdy Krška zahrával přímý volný kop z nebezpěčné vzdálenosti, jeho střelu ale Zádrapa vyrazil na roh. Pojistku mohli rosičtí přidat v 86. minutě, kdy Michna poslal do vápna přetažený centr na zadní tyč, Foralova hlavička ale skončila těsně mimo.

V neděli 16. července se představí “A” tým Slovanu v Tišnově, kde od 17:00 sehraje předkolo MOL Cupu.

vysledek líšeň

Kategorie: A tým