V předkole MOL Cupu prohrál “A” tým v Tišnově 4:5 po prodloužení

Pohledné a na góly bohaté utkání sehráli v rámci předkola MOL Cupu fotbalisté Tišnova a Rosic. Divizní nováček rozhodl o svém vítězství dvě minuty před koncem prodloužení.

AFK Tišnov – FC Slovan Rosice      5:4 (1:3)

Branky: 27., 87., 102. a 118. Kuldan, 89. Duda – 12. a 45. Přichystal, 40. Selinger, 95. (PK) Drbal

ŽK: Zdražil, Sedlo, Huška – Moučka, Šíp

Rozhodčí: Kolář – Buček, Kadlec

Diváci: 350

Tišnov: Kunický – Bubeníček (K), Huška, Sedlo – Duda, Krejčíř, Schneider, Zdražil (80. Halas) – Bednář, Švancara (56. Sodomka), Kuldan

Rosice: Zádrapa – Černý, Vítámvás, Drbal, Šíp (K) – Kugler, Buršík – Moučka, Selinger (67. Havlásek), Vaněk – Přichystal (74. Novotný)

První brankovou příležitost zápasu si vypracovali ve 4. minutě domácí, když Švancarův přetažený centr sklepl Huška hlavou Schneiderovi, jehož střelu z hranice penalty Zádrapa vyrazil. Ve 12. minutě přihrál Buršík do křídla Moučkovi, ten pronikl přes jednoho z domácích obránců až do vápna, odkud naservíroval míč před branku Přichystalovi a ten se nemýlil – 0:1. Ve 24. minutě zakončoval přetažený centr na zadní tyči Švancara, jeho střelu z úhlu ale Zádrapa kryl. O tři minuty později podnikli domácí rychlý protiútok, na jehož konci byla Kuldanova přízemní střela do protipohybu Zádrapy – 1:1. Ve 40. minutě se další povedenou individuální akcí prezentoval Moučka, který přešel tentokrát před dva bránící hráče a následně přihrál Selingerovi před prázdnou branku – 1:2. Tišnovští mohli srovnat ve 44. minutě, kdy Bednář utekl po levé straně, přihrál na malé vápno Huškovi, který v pádu přestřelil. V poslední minutě prvního poločasu zahrávali rosičtí roh, z něj se míč odrazil k Vítámvásovi, který přesně přihrál Přichystalovi a ten svojí druhou brankou v utkání poslal Slovan do dvougólového vedení – 1:3.

Druhá půle začala opatrněji než skončila ta první. Poprvé zahrozil až v 58. minutě Zdražil, který po odvrácené standartní situaci pálil do noh Zádrapy. V 65. minutě mohl Přichystal zkompletovat hattrick, v samostatném úniku si ale příliš pokopl míč a Kunický mu včasným vyběhnutím zábránil ve skórování. V 74. minutě hlavičkoval Kuldan po rohovém kopu metr vedle pravé tyče. V minutě 84. znovu zakončoval z dobré pozice Kuldan, pouze však do rukavic Zádrapy. Domácí se zpět do utkání dostali v 87. minutě, kdy tvrdou ránu Bubeníčka tečoval na hranici ofsajdu Kuldan a míč proletěl mezi nohama bezmocného brankáře – 2:3. V předposlední minutě zápasu se podařilo domácím vynutit prodloužení. Huška prodloužil hlavou míč na Bednáře, který jej přihrál pod sebe Dudovi a ten přesnou střelou k pravé tyči srovnal – 3:3.

Prodloužení odstartovalo v 94. minutě sólo Moučky, kterého ve vápně fauloval Sedlo a z následného pokutového kopu vrátil Slovanu vedení Drbal3:4. Vyrovnání přišlo ve 102. minutě, kdy jeden z domácích hráčů nastřelil z velkého vápna tyč, míč se odrazil ke Kuldanovi a ten střelou do prázdné branky završil hattrick – 4:4. Ve 112. minutě vysunul Černý na pravé straně Havláska, který postupoval zboku sám na Kunického, branku však o kousek přestřelil. Když už se zdálo, že o vítězi budou muset rozhodnout penalty, nacentroval Bednář na zadní tyč, kde Kuldan hlavičkou do protipohybu Zádrapy rozhodl o postupu Tišnova – 5:4.

Další přípravné utkání sehrají fotbalisté “A” týmu v sobotu 29. července, kdy v generálce přivítají na domácím stadionu třetiligový MFK Vyškov. Výkop utkání je v 10:30.

Kategorie: A tým