V generálce s Vyškovem remizovalo áčko 1:1

V generálce před novou sezónou Fortuna Moravskoslezké divize D remizoval rosický Slovan na domácím stadionu s třetiligovým MFK Vyškov 1:1. Hosté šli v úvodu utkání do vedení díky brance Jeřábka, za domácí srovnal po změně stran Foral.

FC Slovan Rosice – MFK Vyškov      1:1 (0:1)

Branky: 66. Foral – 4. Jeřábek

Rozhodčí: Chabiča – Vrbka, Dolníček

Diváci: 60

Rosice: Juran (46. Zádrapa) – Novotný (80. Jahn), Havlásek (K), Malík, Šíp – Selinger (46. Vítámvás), Buršík (65. Selinger) – Černý, Vaněk (46. Foral), Pazourek (70. Vaněk) – Přichystal

Vyškov: Kollár (60. Klimeš) – Krejčí, Cvijovič, Rapouch, Josl (K) – Praks (Horváth), Studený (46. Matocha), Jeřábek, Lahodný, Dabič (60. Mica) – Koudelka

Už ve 4. minutě utkání šli hosté do vedení, když se po rohovém kopu prosadil lehkou tečí na přední tyči Jeřábek0:1. V 8. minutě se na velkém vápně uvolnil Koudelka, jeho následná střela ale mířila pouze do náruče Jurana. Rosičtí poprvé zahrozili ve 24. minutě, kdy Přichystal sklepl na šestnáctce míč Pazourkovi, jehož tvrdou střelu mířící ke vzdálenější tyči Kollár kryl. Ve 37. minutě vystřelil z levé strany hostující Dabič a na zadní tyči zakončoval těsně vedle Praks. Ve 42. minutě uvolnil Přichystal ve vápně Vaňka, ten zpětnou přihrávkou našel Selingera, který ve stoprocentní šanci přestřelil Kollárovu branku. Minutu na to mohl na druhé straně zvýšit vedení Vyškova Koudelka, který se po chybě domácích řítil sám na Jurana, ten ho však vychytal.

V 51. minutě nacentroval zprava Černý a Foralovu hlavičku směřující do pravého horního rohu vyrazil Klimeš na roh. V 64. minutě se prokličkoval středem hřiště až do šestnáctky domácích střídající Matocha, jeho střelu ale dokázal Zádrapa vytěsnit na roh. O dvě minuty později vyslal Novotný do úniku Forala, před ním ve snaze odkopnout míč trefil Klimeš pouze jednoho ze svých spoluhráčů a Foral střelou do prázdné branky srovnal – 1:1. Rosičtí mohli utkání otočit ve svůj prospěch v 79. minutě, kdy Foral utekl po pravé straně, přihrál pod sebe Přichystalovi, který v dobré pozici pálil kousek vedle levé tyče branky Vyškova.

V sobotu 5. srpna se představí “A” tým Slovanu v Blansku, kde od 17:00 sehraje 1. kolo Fortuna Moravsoslezské divize D.

Kategorie: A tým