Rozhovor s Michalem Kuglerem o letní přípravě, posilách i nové sezóně

Již zítra vstoupí “A” tým Slovanu Rosice do nové sezóny Fortuna Moravskoslezské divize D, když se od 17:00 představí na půdě extřetiligového Blanska. Ještě před startem soutěže jsme se rozhodli vyzpovídat lodivoda rosických fotbalistů Michala Kuglera.

Letní příprava skončí sobotním mistrovským utkáním v Blansku, jak ji hodnotíte?

Začali jsme jak je u mě zvykem raději dříve. Je super, že v Rosicích máme všechno, co je potřeba na přípravu divizního týmu. Nemuseli jsme nikam jezdit. Myslím, že tým bude jak po taktické, tak i po kondiční stránce připraven.

Přípravu jste zahájili už 4. července a během ní odehrál “A” tým dvě přípravná a jedno pohárové utkání. Mohl byste ve stručnosti ke každému z utkání něco říct?

K přípravným zápasům můžu říct, že splnily účel. Jak obě utkání s třetiligovými soupeři, tak i zápas v Tišnově měly velice dobrou úroveň a byly to všechno vyrovnané útočné zápasy.

V létě do týmu přišli čtyři noví hráči – brankář David Juran, záložníci Tomáš Buršík s Dominikem Moučkou a útočník Ondřej Přichystal. Jak do týmu zapadli a co od nich očekáváte?

My jsme tým museli doplnit, dohrávali jsme sezónu v nedostatečném počtu hráčů. Narušilo to variabilitu a taktiku v přípravě na jednotlivá utkání. Myslím, že jsme s panem Čejkou vymačkali z týmu maximum co šlo a některé zápasy hrál náš tým za úrovní svých možností. Věděli jsme, že musíme přivést hráče do všech řad. Takové, abychom byli konkurenceschopní a vyhnuli se komplikacím.

Je tímto výčet posil uzavřen nebo máte v hledáčku ještě nějakého hráče, který by měl tým posílit?

Bohužel my máme dlouhodobý problém a to již vlastně od odchodu Jirky Hušky s doplnění kvalitního vysokého stopera. Nespíme a snažíme se s panem Fukanem a panem Čejkou o takového hráče tým doplnit. Bohužel zatím neúspěšně, je to hlavně o penězích a takoví hráči moc nikde neběhají, škoda… I když Škodu by jsme také uživili, ale na stoperu, Malata by ho na hrot nepustil.

Novou sezónu zahájí Rosice v Blansku, kde jste dříve několik let úspěšně působil, bydlíte tam, máte tam rodinu a spoustu kamarádů. Jak se na zápas těšíte?

Obecně nemám tyto zápasy rád. Vůbec není příjemné chtít porazit tým, který jste dříve vedl. Přeji ať se Blansku daří, mimo utkání s Rosicemi.

Po sestupu z MSFL se blanenský kádr výrazně obměnil, v generálce Blansko podlehlo Bystrci vysoko 1:5, co od zápasu očekáváte?

Očekávám od zápasu to, co řekl nový trenér Blanska Maša. Že budou hrát aktivní útočný fotbal a já předpokládám, že to nebude žádná „zákopová válka“, která vyhání diváky ze stadionu. Náš tým tak hrát nikdy nebude!

V generálce proti Vyškovu jste se musel obejít bez několika hráčů. Máte už o sestavě pro první utkání jasno nebo v ní visí ještě nějaké otazníky?

Nám chybí více méně celá obrana, plus defenzivní záložník. Organizace, stabilizace a automatizace tím samozřejmě trpí. Ale my nehledáme důvody, ale hledáme způsoby. Věřím, že to zvládneme a pokud ne, tak moji hráčí budou opouštět hřiště se vztyčenou hlavou.

Na lavičku Slovanu jste usedl před rokem a půl. V první půlsezóně jste tým zachránil v divizi, v druhé sezóně jste s ním málem slavil postup do MSFL. Co očekáváte od soutěžního ročníku 2017/18?

Já jsem sám nic neudělal, vše musí být v množném čísle – zachránili a nepostoupili. Jsme jednota: předseda, ředitel klubu, já jako trenér, vedoucí mužstva, hráči a naši skvělí diváci a fanoušci. Jsme něco jako rodina. Očekávám a to říkám s veškerou pokorou, že pokud budeme všichni zdraví a budeme mít štěstí, můžeme hrát vysoko.

Dostal jste po povedené sezóně nabídku či nabídky trénovat klub z vyšší soutěže?

K tomu se nebudu vyjadřovat. Jsem Rosicích spokojený a věřím v naši cestu.

Koho považujete v nadcházející sezóně za největší aspiranty na postup do MSFL?

Tišnov, Vrchovina, Polná. Rosice? Před dvěma lety postoupilo Blansko a kdo to čekal? I letos může někdo vyplavat, divize bude vyrovnaná.

Troufnete si naopak i předpovědět, na které týmy čekají záchranářské potíže?

Nikdy toto netipuji, nesázím, tyto předpovědi nechávám jiným. Sestup nikomu nepřeji, vím o čem mluvím. Zároveň vím, že i když se spadne, slunce druhý den vyjde zase.

Děkujeme za Váš čas a přejeme Vám i Vašemu týmu mnoho úspěchů.

Také děkuji.

Slovan do toho!!!

kugler

Kategorie: A tým