Áčko neudrželo v Blansku vedení a odváží si bod za remízu 1:1

Remízou 1:1 vstoupil “A” tým Slovanu do nové sezóny Fortuna Moravskoslezské divize D. Rosičtí se sice ujali v prvním poločase díky Šípovi vedení, domácí ale po změně stran využili přesilovku a pět minut před koncem rozhodl o dělbě bodů Škrabal.

FK Blansko – FC Slovan Rosice      1:1 (0:1)

Branky: 85. Škrabal – 33. Šíp

ŽK: 0 – Novotný, Šíp, Vítámvás

ČK: 70. Novotný

Rozhodčí: Machač – Švehla, Fabeš

Diváci: 344

Blansko: Záleský – Bokůvka, Šplíchal (K), Feik, Škrabal – Chloupek, Zavřel (80. Němec), Kratochvíl, Pšikal, Šmerda (55. Závodný) – Trtílek (90. Pačovský)

Rosice: Zádrapa – Novotný, Havlásek, Vítámvás, Šíp – Buršík, Kugler – Moučka (67. Pazourek), Selinger, Vaněk (77. Černý) – Malata (K) (87. Přichystal)

Už ve 2. minutě zápasu poslal Novotný přesný pas za obranu na nabíhajícího Malata, jeho střela ale postrádala razanci a tak s ní Záleský v brance Blanska neměl větší problémy. V 6. minutě poprvé zahrozili i domácí, když Chloupek pálil z voleje na zadní tyči přímo do Zádrapy. Po úvodních dvou šancích se hra přelévala i nadále ze strany na stranu, bohužel své slibně se rozvíjející akce nedokázal ani jeden z týmů dotáhnout do úspěšného konce. Až ve 33. minutě přihrál Buršík do strany Malatovi, ten našel ve vápně Vaňka, jehož zblokovaná střela se odrazila k Šípovi, který přesnou střelou do vzdálenějšího horního rohu branky nedal Záleskému šanci – 0:1. Krajní obránce Slovanu se mohl opět prosadit ve 42. minutě, kdy po přihrávce Vaňka pálil těsně nad. Ve 45. minutě se Moučka dostal středem hřiště až před šestnáctku domácích, přihrál Vaňkovi, jeho střelu ale Záleský vyrazil.

Po změně stran hledal v 50. minutě Malata na malém vápně Vaňka, tomu ke skórování scházely centimetry. O minutu později nacentroval zleva Pšikal a Šmerda zakončil těsně vedle levé tyče Zádrapovy branky. V 55. minutě se na pravé straně proháčkoval Moučka až do vápna domácích a moc nechybělo, aby si jeho zpětnou přihrávku srazil do vlastní sítě jeden z vracejících se obránců. V 57. minutě přilétl do vápna Slovanu přetažený centr z levé strany, který Chloupek zakončil z úhlu mimo. V 61. minutě cetroval do šestnáctky Moučka, odražený míč se dostal k Vaňkovi a ten z dobré pozice přestřelil. Zbytek utkání ovlivnila situace ze 70. minuty, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen pravý bek Slovanu Novotný. Domácí si následně vytvořili územní převahu, ovšem bez vážnější příležitosti. Tu jim paradoxně nabídli v 85. minutě sami rosičtí, když nedokázali nadvakrát zakončit slibně se rozvíjející akci a z následného brejku utekl po pravé straně Chloupek, před brankou našel nabíhajícího Škrabala a ten srovnal na konečných 1:1.

Příští víkend hrají rosičtí opět venku, když v neděli zajíždějí do Šumperku. Utkání se hraje od 17:00.

Kategorie: A tým