Áčko poprvé v sezóně naplno bodovavlo, Tasovice porazilo 3:1

Ve třetím utkání nové sezóny, prvním před domácími diváky, se podařilo fotbalistům rosického Slovanu poprvé získat plný počet bodů, když v jihomoravském derby porazili Tasovice 3:1.

FC Slovan Rosice – TJ Sokol Tasovice      3:1 (1:1)

Branky: 5. a 50. Vítámvás, 90. Moučka – 35. Paul

ŽK: Černý, Vítámvás – Fukal

Rozhodčí: Gasnárek – Vondryska, Hudec

Diváci: 175

Rosice: Zádrapa – Vítámvás, Havlásek (K), Buršík, Šíp – Kugler, Selinger – Černý (25. Novotný), Vaněk, Pazourek – Přichystal (74. Moučka)

Tasovice: Konvalina – Čermák, Mička (K), Hrazdílek (52. Kučera), Horáček – Lapeš R. (81. Lapeš P.), Vala (74. Landšperský), Hrobař, Švejkar – Paul, Fukal

Rosickým vyšel hned nástup do utkání. Ve 4. minutě nejprve zamířil Tomáš Selinger do břevna, následnou dorážku nasměroval Jakub Havlásek do gólmana. Neuplynula však ani minuta a Slovan se radoval z úvodní trefy sezóny na domácím trávníku. Po rohovém kopu se do vzduchu pověsil Jan Vítámvás a hlavou nasměroval míč k tyči – 1:0. Za deset minut nebezpečně střílel Jan Vaněk, ale tasovický gólman míč vyrazil, ani dorážka Ondřeje Přichystala v síti neskončila. Ve 28. minutě mohl zvýšit Vítámvás, tentokrát jeho hlavičku brankář pohodlně zneškodnil. Ve 35. minutě hosté zničehonic srovnali, když Selinger ztratil na půlce míč a do centru z levé strany se neomylně pověsil nejlepší kanonýr uplynulého divizního ročníku Miroslav Paul1:1

Také úvod druhé půle vyšel Slovanu skvěle, když se v 50. minutě do míče na hranici pokutového území opřel opět Vítámvás a podruhé v utkání rozvlnil síť – 2:1. Ještě veseleji mohlo být v 53. minutě, Přichystal však v pádu zamířil jen do břevna. Za deset minut napřáhl domácí Selinger, ale trefil jen tasovického brankáře Jakuba Konvalinu. Domácí tlak pokračoval, v 67. minutě krásně nacentroval Filip Novotný na hlavu Davida Pazourka, který zamířil vedle. Za čtyři minuty došlo k velkému závaru v hostujícím pokutovém území, jenže vyústila z něho jen slabá střela Selingera. V 76. minutě vyslal Moučka za obranu hostí Davida Pazourka, jeh střela ale skončila pouze v boční síti. V 88. minutě se dostaly k možnosti také Tasovice, sraženou střelu Pavla Kučery skryl do náručí domácí brankář Jan Zádrapa. V 90. minutě přece jen přišla pojistka, když krásnou přihrávku Vaňka zužitkoval ve třetí gól střídající Dominik Moučka3:1.

Ve 4. kole zajíždějí rosičtí fotbalisté na půdu vedoucího celku soutěže FSC Stará Říše. Utkání se hraje v neděli od 16:30.

Kategorie: A tým