Áčko poprvé v sezóně prohrálo, Tišnovu podlehlo 0:2

První porážku v letošním ročníku utrpěl dnes Slovan od vedoucího celku soutěže AFK Tišnov. Utkání, hrané téměř celé za deště a na podmáčeném trávníku, rozhodl tišnovský Petr Švancara, po jehož centrech padly již v první čtvrtině utkání obě dnešní branky. Z celkem vyrovnaného dalšího průběhu zápasu si žádné z mužstev příliš šancí nevytvořilo, i když domácí šance na vyrovnání nebo alespoň zkorigování výsledku měli.

FC Slovan Rosice – AFK Tišnov      0:2 (0:2)

Branky: 11. Huška, 21. Sodomka

ŽK: Kugler, Buršík, Zádrapa – Schneider, Žáček, Krejčíř, Švancara, Pospíšil

Rozhodčí: Buček – Marek, Vondryska

Diváci: 380

Rosice: Zádrapa – Novotný, Buršík, Drbal, Vítámvás (62. Vaněk) – Kugler, Šíp (K) – Černý, Selinger, Pazourek (78. Kršák) – Přichystal (60. Moučka)

Tišnov: Doležal – Bubeníček (K), Huška, Sedlo, Krejčíř – Žáček (86. Halas), Krejčíř, Schneider, Bednář – Sodomka (70. Grůza), Švancara

V 11´ pronikl Švancara po levé straně poloviny domácích, před brankovou čarou se uvolnil přes Novotného, odcentroval do 16 na vzdálenější tyč, odkud Huška hlavičkou k tyči otevřel skóre utkání – 0:1. Podobnou akci podnikl Švancara ve 21´, kdy se opět z levé strany protlačil do 16 Slovanu, odcentroval ke značce pokutového kopu a nabíhající Sodomka hlavičkou levé tyči podruhé překonal Zádrapu – 0:2. Šanci na snížení stavu měli domácí ve 24´, kdy osamocený Přichystal doběhl po pravé straně míč u brankové čáry poloviny hostí, jeho následnou přihrávku před branku na nabíhajícího Pazourka však vrátivší se obránce stačil zablokovat. Ve 34´ zahrávali domácí přímý kop z pravé strany hřiště, do centru z 35 m obětavě skočil rybičkou Vítámvás, míč z jeho hlavy však pouze minul levou tyč branky.

Další velkou šanci měli domácí až v 73´ po přímém kopu od půlící čáry, kdy se míč dostal do 16 hostí až na hlavu Moučky, který ale z výhodné pozice Doležala v brance nepřekonal. V samém závěru utkání v 86´ využili hosté otevřenou obranu domácích, kdy po rychlém protiútoku opět Švancara odcentroval do 16 a Krejčíř hlavou trefil břevno branky.

Příští kolo zajíždí “A” tým do Bzence. Utkání se hraje v sobotu od 15:30.

Kategorie: A tým