Áčko poprvé venku nebodovalo, v Bzenci prohrálo 1:2

Na těžkém podmáčeném terénu nabídly v prvním poločase oba celky ofenzivní podívanou. Na rychlou vedoucí branku domácího Pelikána dokázal bleskově odpovědět Moučka, krátce před koncem první půle pak rozhodl o výhře Bzence z trestného kopu Šmahaj. Rosičtí ve druhém poločase dostali domácí i díky vyloučení Kasaly pod tlak, vyrovnat se jim ovšem nepodařilo.

TJ Slovan Bzenec – FC Slovan Rosice      2:1 (2:1)

Branky: 8. Pelikán, 40. Šmahaj – 9. Moučka

ŽK: Kasala, Mokrý, Pelikán, Škodík, Šmahaj, Reška, Maňák – Černý, Šíp, Přichystal, Vaněk

ČK: 54. Kasala

Rozhodčí: Kadlec – Černý, Petr

Diváci: 135

Bzenec: Maňák – Mokrý, Petrucha, Šmahaj, Mlýnek (25. Košut) – Pelikán, Horňák, Jüstel (69. Reška), Škodík, Hubr – Kasala (K)

Rosice: Zádrapa – Vítámvás (46. Přichystal), Drbal, Havlásek (K), Šíp – Kugler, Buršík – Černý, Selinger, Pazourek (59. Vaněk) – Moučka (89. Novotný)

V 8. minutě po centru z levé strany dokázala rosická obrana zabránit Kasalovi v zakončení, dorážce Pelikána už nikoli – 1:0. Minutu na to po akci Selingera s Černým našel druhý jmenovaný ve vápně Moučku, ten obešel jednoho z domácích obránců a nekompromisní střelou pod břevno vyrovnal – 1:1. Ve 14. minutě se po skrumáži v rosickém vápně odrazil míč k Pelikánovi, ten ovšem tentokrát mířil pouze do boční sítě. V 17. minutě mohl po přihrávce Kuglera poslat Rosice do vedení Moučka, jeho lob přes vyběhnuvšího Maňáka ale branku přeletěl. Ve 20. minutě hlavičkoval po Pazourkově rohu nebezpečně Drbal, jeho pokus zastavil na brankové čáře Maňák. V obrovské šanci se ve 32. minutě ocitl Pazourek, který po Selingerově přihrávce postupoval sám na Maňáka, ten ovšem předvedl další výborný zákrok a míč nohou vyrazil. Ve 40. minutě udeřilo na druhé straně. Trestný kop po faulu na pronikajícího Kasalu proměnil krásnou střelou do levého horního rohu branky Šmahaj2:1

Průběh druhého poločasu ovlivnilo vyloučení domácího Kasaly z 54. minuty. Od té doby si rosičtí vytvořili permanentní tlak, zatímco domácí spoléhali na ojedinělé protiútoky. V 61. minutě se na levé straně uvolnil střídající Vaněk, jeho střelu na přední tyč Maňák kryl. V 66. minutě vyboxoval domácí brankář míč pouze před šestnáctku, odkud jej Selinger pohotově vrátil zpět na bránu, tu však přestřelil. V 68. minutě byl blízko k vyrovnání Přichystal, jeho lehkou teč na přední tyči ale Maňák vyborným zákrokem vyrazil. V 82. minutě odcentroval zprava Černý, obrana domácích odvrátila míč k Selingerovi, který z dobré pozice pálil kousek vedle levé tyče. Čím více se rosičtí tlačili do útoku, tím více prostoru se otevíralo domácím k jejich brejkům. Po jednom z nich musel v 85. minutě předvést pohotový zákrok Zádrapa, který vytěsnil Reškovu střelu na roh. Střídající Reška mohl definitivně rozhodnout v 89. minutě, svůj únik ovšem zakončil střelou vedle pravé tyče. Když se mezi tři tyče nevešla ani střela Novotného z 93. minuty, mohli domácí slavit těsnou výhru 2:1.

V sobotu přivítáme na domácím stadionu tým SFK Vrchovina. Výkop utkání je v 15:00.

Kategorie: A tým