Po dvou prohrách si spravilo áčko chuť, Vrchovinu porazilo 5:1

Vynikajícím výkonem dali fotbalisté Slovanu zapomenout na dvě po sobě jdoucí porážky, když Vrchovinu porazili na domácím stadionu vysoko 5:1. O své výhře rozhodli rosičtí už v prvním poločase, ve kterém nastříleli pět branek.

FC Slovan Rosice – SFK Vrchovina      5:1 (5:0)

Branky: 18. a 42. Pazourek, 6. Přichystal, 30. Kršák, 37. Drbal – 80. Dočekal

ŽK: Moučka, Havlásek – Prokopec

ČK: 55. Moučka – 37. Smetana

Rozhodčí: Kolář – Hanák, Hovorka

Diváci: 180

Rosice: Zádrapa – Černý, Havlásek (K), Drbal, Kršák – Kugler (46. Buršík), Šíp – Moučka, Selinger, Pazourek (90. Prax) – Přichystal (72. Vaněk)

Vrchovina: Šmída – Chalupa, Vícha, Smetana, Prokopec – Wolker (46. Košík) – Skalník K., Michal (K) (46. Žák), Zbytovský, Skalník M. (21. Ošmera) – Dočekal

Již v 1´ po skrumáži u pravé tyče branky hostí neprotlačil přes Šmídu míč do branky Moučka. Hosté odpověděli ve 3´ akcí vedenou po levé straně, ale Dočekal nedokázal od brankové čáry přihrát až před branku Slovanu. V 6´ posunul na levé straně poloviny hostí Kršák míč Šípovi, ten jej potáhl k 16 a odcentroval na zadní tyč odkud jej Moučka přihrál hlavou před branku Přichystalovi, který tvrdou střelou otevřel skóre utkání – 1:0. V 18´ po akci vedené Přichystalem po pravé straně se dostal míč přes Moučku na levou stranu 16 k Pazourkovi, který s pomocí teče o nohu obránce zvýšil – 2:0. Ve 26´ nepotrestali hosté nepovedený zákrok Havláska na hranici vlastní 16, když slabá střela Kamila Skalníka skončila v rukou Zádrapy. Ve 30´ vysunul na pravé straně hřiště Černý Přichystala, který téměř od brankové čáry přihrál před branku a na levé tyči dobíhající Kršák s přehledem umístil míč do branky – 3:0. Ve 37´ značně snížil vyhlídky hostí na případný zvrat v zápase Smetana, který byl po hrubém faulu na Moučku u postranní čáry vyloučen. Po následném přímém kopu zahraném z pravé strany Pazourkem se míč dostal až před brankoviště k Drbalovi, který jej pohotově poslal počtvrté do branky hostí – 4:0. Ve 41´ zahrávali hosté přímý kop z výhodné pozice z 25 m, střela Dočekala však proletěla vysoko nad brankou Slovanu. Ve 42´ předvedli domácí další pohlednou akci po pravé straně, kdy Černý vysunul Kuglera, ten přihrál Moučkovi, který po narážečce s Přichystalem odcentroval z pravé strany 16 před branku a Pazourek uzavřel skóre prvního poločasu – 5:0.

Druhá polovina, s ohledem na stav zápasu, neměla tempo a kvalitu prvního poločasu. Domácí nabídli hostím šanci na zkorigování výsledku již v 50´, ale špatné rozehrávky Havláska a následně Buršíka před vlastní 16 zakončili hosté vždy slabou střelou do rukou Zádrapy. A v 55´ se síly na hřišti vyrovnaly, když byl po druhé žluté kartě vyloučen domácí Moučka. Největší šanci domácích ve 2. poločase měl v 60´ Selinger, jeho dorážku brankářem vyražené Pazourkovy střely z hranice 16 ale Šmída vyrazil na roh. Čestnou branku vstřelili hosté v 80´, když Zbytovský přihrál ze středu poloviny Slovanu na levou stranu do 16 Dočekalovi, který s pomocí teče pokazil Zádrapovi čisté konto – 5:1. Sledování dnešního pěkného zápasu znepříjemnili v jeho závěrečné čtvrtině divákům na hlavní tribuně dva “fanoušci” hostí, kteří svým agresivním chováním napadali jak příznivce domácího celku, tak dokonce i příznivce Vrchoviny. Svoje jednání museli po utkání vysvětlovat přivolané Policii ČR.

V dalším kole zajíždějí fotbalisté Slovanu do Polné. Utkání se hraje v neděli od 15:00.

Kategorie: A tým