Zápas v Polné měl jednoznačný průběh, áčko vyhrálo 4:0

Souboj třetího celku tabulky s pátým měl překvapivě jednoznačný průběh, když rosičtí dokázali nastřílet Polné čtyři branky, připsali si cenné tři body za výhru 4:0 a v tabulce se dostali před svého dnešního soupeře na 4. místo.

TJ Slavoj Polná – FC Slovan Rosice      0:4 (0:1)

Branky: 44. vlastní Šimek, 57. Kršák, 61. Přichystal, 66. Pazourek

ŽK: Hrdlička, Fadrný, Šimek – 0

Rozhodčí: Popelák – Hanáková, Zaplatilová

Diváci: 136

Polná: Skočdopole – Čížek, Kučera, Šimek, Kubec (86. Urbánek) – Kavka (72. Procházka), Fadrný, Klíma (K), Tlačbaba (61. Jelínek) – Pecina, Hrdlička

Rosice: Zádrapa – Černý, Havlásek (K), Drbal, Kršák – Kugler, Šíp – Vaněk (71. Buršík), Selinger, Pazourek (80. Vítámvás) – Přichystal (66. Novotný)

První čtvrthodina vážnější šanci nepřinesla, přesto mohl na jejím konci poslat Slovan do vedení Šíp, jeho hlavička po rohu Pazourka ale o kousek minula pravou tyč. Ve 20. minutě pálil z velké dálky nebezpečně Čížek, jeho střela o centimetry přeletěla branku Zádrapy. Ve 27. minutě se po akci Kuglera s Vaňkem dostal míč k Přichystalovi, který z 10 metrů střílel pouze do připraveného Skočdopole. V 36. minutě hlavičkoval po rohu Kuglera nebezpečně Selinger, jeho pokus ale vykopl z brány jeden z domácích obránců. O dvě minuty později odcentroval zleva Šíp a Drbal měl na hlavě úvodní gól, bohužel proti byl domácí brankář, který jeho pokus vyrazil reflexivně na roh. Ve 44. minutě poslal do vápna domácích další nebezpečný centr Kugler a před dobíhajícím Drbalem si míč do vlastní sítě srazil Šimek - 0:1.

Začátek druhé půle byl jednoznačně v režii rosických. Hned ve 47. minutě střílel po kombinaci ve středu hřiště Šíp, jeho ránu z 22 mentrů Skočdopole vytáhl konečky prstů na roh. V 54. minutě nabil Pazourek na velké vápno Selingerovi, ten domácí svatyni přestřelil. V 57. minutě našel Šíp nabíhajícího Kršáka, ten se ve vápně zbavil jednoho z bránících hráčů a střelou na přední tyč nedal brankáři šanci – 0:2. V 61. minutě využili rosičtí špatné rozehrávky domácích, Selinger přihrál Přichystalovi, na kterého vzývala prázdná branka – 0:3. Další branku přidali hosté v 66. minutě, kdy Přichystal prodloužil hlavou míč na Pazourka, který přesnou střelou z hranice velkého vápna zvýšil na rozdíl čtyř branek – 0:4. Korigovat výsledek mohl v 74. minutě Fadrný, z hranice šestnácky ale přestřelil. V poslední šanci zápasu se po standartní situaci z 84. minuty ocitl Drbal, jeho hlavička se však mezi tři tyče nevešla.

V sobotu přivítají rosičtí fotbalisté na domácím stadionu MSK Břeclav. Výkop utkání je v 15:00.

Kategorie: A tým