Povedenou přípravu zakončilo áčko těsnou výhrou nad Bohunicemi

Výhrou 2:1 nad třetím týmem Krajského přeboru Tatranem Bohunice zakončili fotbalisté “A” týmu Slovanu zimní přípravu, která čítá pět výher a jednu remízu. Dnešní výhra nad Bohunicemi se nerodila vůbec snadno. Domácí šli díky proměněné penaltě krátce před koncem první půle do vedení, rosičtí však brankami Kuglera a Drbala výsledek ve druhém poločase otočili.

TJ Tatran Bohunice – FC Slovan Rosice      1:2 (1:0)

Branky: 40. (PK) Král – 61. Kugler, 86. Drbal

Rozhodčí: Šmíd

Diváků: 40

Bohunice: Roblík – Torlakidis, Musil, Král, Gremmel – Hrazdíra M., Bachdasaryan, Pavlík, Hanusek – Burčík, Šembera (střídali: Balčirák, Hrazdíra T., Janusis, Logara, Masařík)

Rosice: Zádrapa – Vítámvás (65. Kršák), Krejčí, Drbal, Kršák (46. Šíp) – Selinger (46. Kugler), Buršík – Moučka (46. Novotný), Vaněk (58. Strnad), Pazourek (58. Moučka (80. Malata)) – Malata (46. Přichystal)

V posledním přípravném utkání nastoupil v dresu Slovanu obránce Jan Krejčí, který přichází na půlroční hostování z třetiligového Vyškova. Tým naopak neposílí dvojice hráčů Jiří Tulaydan, který jaro odehraje za Tišnov, a Jakub Foral, který odchází do Ivančic.

Do první šance zápasu se dostal už ve 2. minutě Selinger, který po narážečce s Moučkou pálil těsně vedle. V další gólové příležitosti se Selinger ocitl ve 13. minutě, kdy po akci Moučky s Malatou pálil přímo do náruče připraveného Roblíka. V 15. minutě se Moučka dostal s míčem až do šestnáctky Bohunic, Roblík ho však vychytal. Domácí poprvé zahrozili v 18. minutě, kdy Burčík využil chyby Drbala u autové čáry a postupoval z úhlu sám na Zádrapu, který vyrazil jeho střelu na roh. Ve 25. minutě se z pravé strany řítil podruhé sám na Roblíka Moučka, brankář Bohunic byl ale opět úspěšnější a jeho lob konečky prstů chytil. Z pokračující akce vytěžili rosičtí standartdní situaci z nebezpečné pozice, Pazourek ovšem svojí technickou střelou pouze orazítkoval břevno. Ve 40. minutě byl ve vápně Slovanu nedovoleně bráněn jeden z domácích hráčů a Bohunice dostaly výhodu pokutového kopu. Ten s přehledem proměnil Král1:0. Srovnat mohl vzápětí Malata, po přiťuknutí Drbala ale pálil zpoza šestnáctky metr vedle levé tyče.

V 50. minutě se ve velké šanci ocitl po Šípově autu novic Krejčí, střídající Balčirák ale předvedl výborný zákrok a míč vyrazil na roh. Z něj pálil osamocený Vítámvás vysoko nad. V 61. minutě už se rosičtí dočkali. Přichystal přihrál zprava před šestnáctku Kuglerovi a ten i s pomocí drobné teče poslal míč přesně ke vzdálenější tyči – 1:1. V 70. minutě rozehráli rosičtí rychle standardní situaci a Drbal střílel z otočky přímo do náruče brankáře. V 81. minutě zahrávali na druhé straně standardku i domácí a odvrácený míč poslal zpět na Zádrapovu branku T. Hrazdíra, jeho lob ale skončil nad. V 86. minutě předvedli rosičtí pěknou kombinační akci, na jejímž konci byl centr Přichystala a přesná Drbalova hlavička do levého horního rohu branky – 1:2. V předposlední minutě utkání mohl přidat pojistku Malata, kterého tváří v tvář vychytal Balčirák.

V sobotu nastoupí fotbalisté “A” týmu Slovanu k prvnímu jarnímu mistrovskému zápasu, ve kterém budou od 15:00 hostit tým FK Šumperk.

Kategorie: A tým