V utkání “A” týmu se Starou Říši se diváci branky nedočkali

Přestože měli fotbalisté rosického Slovanu po celý zápas územní převahu, vyložených šancí si příliš nevypracovali a když už ano, nedokázali je proměnit. Utkání se Starou Říší tak skončilo stejně jako na podzim dělbou bodů.

FC Slovan Rosice – FSC Stará Říše      0:0

ŽK: Krejčí, Selinger – Plichta, Hekerle, Šmíd, Heide

Rozhodčí: Vojáček – Mayer, Kouřílek

Diváků: 150

Rosice: Zádrapa – Černý, Krejčí, Drbal, Kršák – Kugler (80. Buršík), Šíp – Moučka (63. Vítámvás), Selinger (63. Novotný), Pazourek – Malata (K)

Stará Říše: Jícha (K) – Hekerle, Príborský, Šmíd, Heide – Chlumský (75. Bastl), Cipruš, Nehyba, Severa – Plichta (90. Bartoň), Vacek (88. Sobotka)

Ani ve druhém utkání jarní části soutěže domácí Slovan naplno nebodoval. V utkání plném nepřesností na obou stranách si sice domácí vytvořili územní převahu, kterou vystupňovali ve druhém poločase, ale k zisku tří bodů ji nevyužili. V průběhu zápasu si vytvořili několik šancí, které však ke gólu nevedly. Za bezgólového stavu mohli na svou stranu přiklonit vítězství i hosté, především po nebezpečné akci v 83´.

První závar před brankou hostí vyrobili domácí v 8´ po rohovém kopu Pazourka zahraném z pravé strany na zadní tyč. V 19´ pronikl do 16 hostí z levé strany domácí Moučka, společně s Pazourkem se však nedokázali uvolnit přes obranu a zakončit akci střelou. Ve 22´ centroval zleva do 16 hostí Pazourek, zakončení zprava nabíhajícího Černého ale postrádalo přesnost. Ve 23´ dostali příležitost hosté, přímý kop ze 30 m zahrál Heide přízemní střelou do středu branky přímo do rukou Zádrapy. Ideální pozice pro střelu z přímého kopu se naskytla domácím ve 31´. Zahrávající Malata ale ze vzdálenosti 17 m a ze středu 16 zamířil pouze vedle levé tyče branky. Ve 38´ pronikl po přihrávce Selingera za obranu hostí do 16 Moučka, ve slibné šanci si však příliš předkopl míč, který stačil vybíhající Jícha zachytit. Z následného rychlého protiútoku zahrozili nebezpečně hosté, když se v 16 domácích uvolnil Plichta a míč po jeho křížné střele těsně minul levou tyč branky. Ve 43´ zahrávali domácí další nebezpečný přímý kop, tentokrát od pravého rohu 16. Míč po střele Pazourka opět pouze minul levou tyč branky.

V 55´ založil na polovině hřiště útok domácích Kugler, přihrál doleva na Pazourka nabíhajícího do 16, jehož střela zamířila vysoko nad branku. V 60´ po kombinaci hostí okolo 16 Slovanu zakončil akci Chlumský slabou střelou na branku. V 68´ pronikl po pravé straně hřiště téměř k brankové čáře domácí Vítámvás, přihrál před branku a k zadní tyči dobíhající Malata zakončil ve skluzu těsně mimo levé tyče. Ve velké šanci se o chvíli později ocitl i Krejčí, jeho hlavička po rohovém kopu ale o kousek minula pro změnu pravou tyč Jíchovy branky. V 83´ mohli rozhodnout hosté, kdy po rychlém protiútoku do otevřené obrany Slovanu odvrátil nebezpečí pro domácí branku až na hranici malého vápna Drbal. V samém závěru utkání si Slovan vytvořil až drtivý tlak, vytěžil z něj však pouze několik rohů a z nich střelu Pazourka z hranice 16´ mířící k pravé tyči, kterou Jícha vytěsnil mimo branku a střelu Drbala z levé strany, která zamířila přímo do brankářovy náruče.

V příštím kole se fotbalisté “A” týmu představí na půdě Velké Bíteše. Zápas se hraje v neděli od 15:30.

19kolo

Kategorie: A tým