Áčko remizovalo v Bíteši 2:2 a na plný bodový zisk stále čeká

Ani na třetí jarní pokus se nepodařilo fotbalistům “A” týmu Slovanu naplno bodovat, byť k tomu byli na půdě Velké Bíteše blízko. Po gólech Buchty a Malaty totiž vedli rosičtí na začátku druhého poločasu o dvě branky, domácí ale zlepšenou hrou dokázali srovnat a derby tak nakonec skončilo dělbou bodů.

FC PBS Velká Bíteš – FC Slovan Rosice      2:2 (0:1)

Branky: 56. Knos, 68. Whittingham – 8. Buchta, 48. Malata

ŽK: Daněk – Buršík, Novotný, Vítámvás

Rozhodčí: Běhal – Pospíšil, Koláček

Diváků: 312

V. Bíteš: Pelán – Kopáček (75. Mucha), Pergl, Mrňa, Halas – Whittingham, Chlup, Daněk, Knos (61. Novotný) – Pohl (K), Juříček

Rosice: Zádrapa – Kršák, Krejčí, Drbal, Šíp – Buchta, Kugler – Černý (84. Selinger), Buršík (76. Novotný), Pazourek (64. Vítámvás) – Malata (K)

Do první šance zápasu se v 6. minutě dostal domácí Whittingham, který pálil tvrdě z úhlu, Zádrapa jeho střelu ale vytěsnil na roh. O dvě minuty později rozehrál Černý standardní situaci a nová posila Slovanu Radek Buchta hlavou na zadní tyči otevřel skóre – 0:1. Po úvodní brance hrozili domácí ze standardek a hosté z brejků, oběma týmům ale scházela přesnost ve finální části. Ve 35. minutě se šikovně na šestnáctce Slovanu uvolnil Daněk a následně orazítkoval tyč Zádrapovy branky. Ve 37. minutě našel Šíp přihrávkou za obranu Buchtu, ten ovšem z úhlu zakončil nad. V poslední minutě první půle odcentroval z levé strany Černý a silný vítr, který panoval po celý zápas, sfoukl míč až na břevno branky Pelána.

Vstup do druhé půle vyšel rosickým na výbornou. Nejprve sice ve 47. minutě po akci Černého s Malatou pálil Buršík z vyložené pozice těsně nad, o minutu později ale Buršík přihrál zprava do šestnáctky, kde nejprve Pelán vychytal Černého, následně i Malatu, na potřetí už ale zasáhnout nedokázal a Malata procpal míč za jeho záda – 0:2. Zpět do zápasu vrátil domácí v 56. minutě Knos, který zužitkoval rohový kop a hlavou na zadní tyči snížil – 1:2. Kontaktní branka vlila bítešským krev do žil a v 68. minutě dokázali po individuální akci Whittinghama vyrovnat, když krajní záložník Bíteše prošel středem hřiště a tvrdou střelou k levé tyči propálil Zádrapu – 2:2. Strhnout vítězství na stranu Rosic mohl v 72. minutě Buchta, který na zadní tyči zakončoval hlavou roh Černého, Pelán však vynikajícím zákrokem na brankové čáře rozhodl o konečné dělbě bodů.

Příští sobotu přivítají rosičtí fotbalisté na domácím stadionu HFK Třebíč. Výkop utkání je v 15:30.

20kolo derby bites

Kategorie: A tým