Doma se áčku daří, po Bzenci nastřílel pět gólů i Polné

Výsledkově jednoznačnou záležitostí se stal souboj pátých Rosic se sedmou Polnou. Domácí fotbalisté nastříleli svému soupeři pět branek, zatímco hosté se prosadili pouze jednou a tak se rosičtí stejně jako před dvěma týdny radují z vítězství 5:1.

FC Slovan Rosice – TJ Slavoj Polná      5:1 (2:0)

Branky: 2. a 43. (PK) Malata, 61. Moučka, 67. Přichystal, 84. Šíp – 76. Šerý

ŽK: 0 – Čížek, Fadrný

Rozhodčí: Marek – Mayer, Hudec

Diváků: 180

Rosice: Zádrapa – Černý, Krejčí, Drbal (46. Havlásek), Kršák (71. Selinger) – Buchta, Šíp – Moučka, Buršík, Pazourek – Malata (K) (65. Přichystal)

Bzenec: Skočdopole (3. Šejstal) – Haala, Čížek, Vedral, Klíma – Šerý, Fadrný, Pecina (62. Caha), Urbánek (K) – Hrdlička, Bajer (73. Voráč)

Pro hosty začalo utkání hodně smolně a domácí přišli celkem levně k vedoucí brance. Ve 2´ se brankáři hostí nepovedl odkop po malé domů, míč odkopl pouze před 16 a Malata jej pohotově poslal hlavou z 20 m do sítě – 1:0. Brankář hostí se při odkopu zranil a musel být vystřídán. Brzká smolná branka hosty “nepoložila”, v průběhu 1. poločasu předváděli pěknou kombinační hru a dostávali se do nebezpečných zakončení. Oproti tomu kombinace domácích vázla na nepřesnostech v přihrávkách a i obranou odvracené míče končily většinou na kopačkách hostí. V 10´ zakončili hosté pěknou kombinační akci střelou z hranice 16 těsně vedle pravé tyče. V 11´ zablokovali ve své 16 hosté střelu Malaty a jeho následnou dorážku chytil u levé tyče teprve šestnáctiletý Šejstal. V 17´ zakončoval průnik hostí do 16 Slovanu Hrdlička, jeho nebezpečnou střelu z 12 m stačil na štěstí pro domácí zblokoval Kršák. Ve 20´ po centru Šípa z levé stany 16 hlavičkoval těsně nad břevno branky Polné Buchta. Po rozehrání od branky potáhli hosté akci po pravé straně Bajerem, jeho zpětná přihrávka prošla na hranici 16 Slovanu k Urbánkovi a míč po jeho střele skončil na pravé tyči. Další útok hostí po pravé straně podnikl ve 30´ Šerý, jeho přihrávku do malého vápna stačil před dobíhajícím Hrdličkou okopnout do zámezí Krejčí. Ve 33´ po autu od pravé čáry pronikl do 16 hostí Moučka, nadějnou šanci mu však zmařil pádem pod nohy Šejstal. Ve 35´ odhlavičkoval Černý ve vlastní 16 centr hostí z pravé strany pouze k nohám Hrdličky a následná střela Peciny těsně minula levou tyč branky Slovanu. Ve 42´ fauloval Pazourka v 16 hostí Pecina a nařízenou penaltu proměnil tvrdou střelou Malata2:0.

Ve 2. poločase se kombinační hra hostí vytrácela a domácí hráči získávali stále větší převahu. V 58´ po rohovém kopu domácích z pravé strany a několika hlavičkových soubojích v 16 zakončil akci Havlásek střelou nad branku. V 60´ podnikl samostatnou akci po pravé straně hostující Klíma, jeho střela z hranice 16 prolétla těsně nad břevnem. V 61´ vyrobil špatným odkopem od brankoviště závar ve vlastní 16 Černý, hosté ale této chyby nevyužili. Po následném útoku domácích střílel od pravého rohu 16 Malata, Šejstal jeho přízemní střelu pouze vyrazil před sebe a dobíhající Moučka zvýšil – 3:0. V 67´ přenesl Šíp hru od levé čáry až na pravou stranu 16 na Moučku, ten přihrál na hranici 16 Buršíkovi, jehož střelu Šejstal “vytáhl” pouze na levou tyč a odražený míč usměrnil počtvrté do branky hostí Přichystal4:0. V 75´ po průniku Moučky po pravé straně a jeho zpětné přihrávce střílel z hranice 16 Buršík těsně nad pravý horní roh branky Polné. V 76´ si navedl míč od pravé autové čáry před 16 domácích Šerý a pěknou střelou na zadní tyč obstřelil Zádrapu a zkorigoval stav zápasu – 4:1. V 84´ po dlouhém přímém kopu Černého z pravé strany zakončoval akci v 16 hostí Buchta,  jeho střelu tečoval z prostoru penalty do branky Šíp a uzavřel tak skóre – 5:1. V 87´ vyrazil Šejstal střelu Selingera z 12 m. Ještě v 90´ podskočil vyběhnuvší Zádrapa hlavičku Voráče a následná střela Čížka trefila pouze vracejícího se Černého.

Už ve středu 16. května se “A” tým Slovanu představí opět doma, když od 17:00 bude hostit Blansko.

Kategorie: A tým