Výhru “A” týmu v Břeclavi vystřelil v předposlední minutě Moučka

Utkání dvou jihomoravských celků mezi Břeclaví a Rosicemi rozhodla branka Dominika Moučky z předposlední minuty, díky které slaví fotbalisté Slovanu první jarní plný bodový zisk ze hřiště soupeře a zároveň posun tabulkou na 3. místo.

MSK Břeclav – FC Slovan Rosice      0:1 (0:0)

Branky: 89. Moučka

ŽK: 0 – Šíp, Kugler

Rozhodčí: Přikryl – Vojáček, Kouřílek

Diváků: 100

Břeclav: Fibingr – Fiala, Ianosteac, Smejkal, Dobšíček – Víger, Hloch, Simandl (K), Čermák (62. Trčka) – Musil, Kriston (75. Wallisch)

Rosice: Zádrapa – Černý, Krejčí, Drbal, Šíp – Havlásek, Buršík (80. Kugler) – Moučka (90. Vítámvás), Selinger, Kršák – Malata (K)

Oboustranně opatrnou úvodní patnáctiminutovku zakončila Buršíkova střela z 20 metrů, která mířila doprostřed Fibingrovy branky. Domácí poprvé zahrozili až ve 27. minutě, kdy Kriston pálil z otočky vedle levé tyče. Ve 32. minutě zahrávali rosičtí standardní situaci Malatou, na jehož centr si naskočil Krejčí, ani on však branku netrefil. Ve 35. minutě se po akci Selingera s Moučkou řítil sám na Fibingera Malata, svůj nájezd ale zakončil střelou do domácího brankáře. Ve 38. minutě se kousek za šestnáctkou dostal k odraženému míči Simandl, střela břeclavského kapitána ovšem skončila nad brankou Zádrapy.

Ve 49. minutě se po standardní situaci domácích dostal míč až k Dobšíčkovi, kterého v dobré pozici vychytal Zádrapa. O tři minuty později prohrál Selinger na šestnáctce hlavičkový souboj, po kterém se k zakončení dostal Simandl, jeho střelu ale Zádrapa dokázal vyboxovat. V 55. minutě přenesl Černý zprava hru doleva na Moučku, ten si prvním dotykem ve vápně připravil míč a druhým do poslal do levé šibenice, odkud jej Fibingr vynikajícím zákrokem vyškrábl na roh. Blízko ke gólu byli rosičtí i v 62. minutě, kdy Kršák našel přesným centrem na vzdálenější tyči volného Černého, ten však nedokázal dostat míč do odkryté branky. V 79. minutě vyslal Šíp kolmici za obranu domácích na nabíhajícího Malatu, kterého podruhé tváří v tvář vychytal Fibingr. V 87. minutě mohli paradoxně rozhodnout o své výhře domácí, proti byl však Zádrapa, který fantastickým zákrokem vytěsnil Simandlovu střelu v 10 metrů nad břevno. O dvě minuty později přešel na druhé straně Černý přes několik domácích hráčů, míč přihrál pod sebe na malé vápno Moučkovi a ten střelou ke vzdálenější tyči rozhodl o výhře Slovanu – 0:1.

V sobotu přivítáme doma druhý tým tabulky FC ŽĎAS Žďár nad Sázavou. Utkání začíná v 17:00.

Kategorie: A tým