“A” tým doma deklasoval druhý Žďár nad Sázavou 5:1

Třetí vítězství 5:1 ze čtyř posledních domácích zápasů si připsali fotbalisté “A” týmu Slovanu, kteří po Bzenci a Polné deklasovali i druhý tým tabulky Žďár nad Sázavou.

FC Slovan Rosice – FC ŽĎAS Žďár n/S      5:1 (4:0)

Branky: 2. a 41. Pazourek, 6. Selinger, 35. (PK) Malata, 61. Drbal – 71. Vopršal

ŽK: Šíp, Buchta – Bureš, Nedvěd, Fiala

Rozhodčí: Kolář – Buček, Mach

Diváků: 210

Rosice: Zádrapa – Havlásek, Krejčí, Drbal, Šíp – Kugler (72. Buršík), Buchta – Černý, Selinger (67. Přichystal), Pazourek (56. Moučka) – Malata (K)

Žďár: Konrád – Bureš (K) (63. Musil), Štursa, Peňáz T., Fiala – Janů, Sodomka, Nedvěd, Vitásek, Trojánek – Vopršal

Souboj dvou sousedů ze samého čela tabulky skončil oproti očekávání boje o těsný výsledek jasným vítězstvím domácího Slovanu 5:1. Vývoj utkání nasměrovaly hrubé chyby hostující obrany v samém začátku zápasu. Poté byli hosté přinuceni, ve snaze o zvrácení výsledku, otevřít hru a toho Slovan dokonale využíval k rychlým protiútokům. Na hře hostí byla sympatická, i přes nepříznivý výsledek, snaha o kombinační útočnou hru až do samého závěru zápasu.

Již ve 2´ vysunul od půlicí čáry Malata přihrávkou za obranu Žďáru Pazourka, který unikl Burešovi, obstřelil vyběhnuvšího Konráda a otevřel skóre utkání – 1:0. V 6´ vybojoval po dlouhém nákopu Kuglera v 16 hostí míč Selinger a po kličce Konrádovi poslal míč podruhé do prázdné branky – 2:0. V 15´ po centru hostujícího Vopršala z pravé strany hlavičkoval na zadní tyč nabíhající Sodomka a Zádrapa míč mířící do branky vyrazil. V 19´ podnikli hosté útok po levé straně a po přihrávce do 16 odkopla obrana Slovanu míč z malého vápna zpět do pole. Ve 22´ zahrával domácí Malata přímý kop ze 30 m a jeho tvrdou střelu mířící pod břevno Konrád efektně vyrazil. Ve 35´ fauloval ve vlastní 16 pronikajícího Malatu hostující Fiala. Malata následující pokutový kop s přehledem proměnil – 3:0. Ve 40´ unikl po levé straně domácí Černý, po jeho přihrávce a střele Šípa vyrazil Konrád míč před 16 a dobíhající Havlásek zamířil z její hranice těsně vedle levé tyče. Ve 41´ vyslal přihrávkou z vlastní poloviny domácí Černý do brejku Malatu, jeho únik zablokoval z branky daleko vyběhnuvší Konrád, k odraženému míči se dostal Pazourek, který po uvolnění poslal míč pohotově počtvrté do opuštěné branky – 4:0.

V 53´ se po rohu hostí a rychlém výhozu Zádrapy dostali do brejku Malata s Černým, Konrád však Černého vychytal. V 61´ zahrával z pravé strany hřiště přímý kop Černý a centrovaný míč dopravil z hranice brankoviště popáté do sítě Žďáru akrobaticky Drbal5:0. V 70´ překvapil Zádrapu pěknou střelou z 30 m Fiala, míč proletěl neškodně těsně vedle pravého horního rohu branky. V 71´ podnikli hosté kombinační akci po pravé straně a po centru do 16 dopravil míč do branky hlavou Vopršal - 5:1. V 73´ po přímém kopu Malaty z pravé strany tečoval naskakující Krejčí míč pouze na levou tyč branky. V 74´ po rohu hostí se dostal odražený míč před 16 k Vopršalovi a jeho následná střela skončila rovněž na levé tyči. V 77´ se po přihrávce Buchty a prostrčení od Přichystala mezi stopery dostal do průniku Moučka, který ale z výhodné pozice poslal míč přes již ležícího Konráda mimo levou tyč branky. V 80´ po průniku Černého po levé straně a jeho centru na 16 zakončil pěkným pokusem o střelu bez přípravy Malata, bohužel nepřesným mimo branku. V 87´ vyrazil Zádrapa tvrdou střelu hostujícího Vopršala zevnitř 16.

Příští neděli zajíždějí fotbalisté “A” týmu na horkou půdu zachraňujícího se nováčka ze Strání. Utkání se hraje od 17:00.

27 DOMA ZDAR

Kategorie: A tým