Starší přípravka “A” obsadila v silné konkurenci Star Cupu 4. místo

sobotu 2. června se obě starší přípravky Slovanu zúčastnily silně obsazeného turnaje Star Cup 2018, který se pořádal pod záštitou Luboše Kaloudy a Petra Švancary při příležitosti oslav 40 let od získání jediného titulu Zbrojovky Brno. Turnaj se odehrál na hlavním stadionu Zbrojovky na Srbské a startovalo na něm celkem 28 týmů, které byly nalosovány do 4 skupin: FC Zbrojovka Brno, FC Velké Meziříčí, FC Svratka Brno U11, AFK Tišnov, FC Ivančice, Žijeme Hrou-Kunštát, FC Dosta Bystrc-Kníničky, Svatobořice/Šardice, Haná Prostějov, FC Slovan Rosice A, 1. SC Znojmo, TJ Moravan Lednice, FC Moravský Krumlov, FC Slovan Rosice B, FC Sparta Brno, FK Drnovice, SK Pozořice, TJ Sokol Otnice, FK Slavonín, FC Soběšice, SK Moravská Slavia Brno, TJ Start Brno, FC Kuřim, SK Líšeň, SK Šlapanice, FC Svratka Brno U10, MFK Vyškov U10 a FC Bučovice.

Naše starší přípravka “A” za pět vítězství a jednu remízu, při skóre 22:4, získala 16 bodů, svoji skupinu vyhrála a postoupila do boje o medaile. Vítězové jednotlivých skupin postupovali přímo do finálové skupiny o 1.-4. místo, kde se utkali systémem každý s každým. V těchto kláních naši kluci jednou remizovali a dvakrát prohráli a tak na ně zbyla nepopulární bramborová medaile.

Komentář trenéra: Na turnaji jsme se neztratili. Skupinou kluci prošli naprosto perfektně a po zásluze ji vyhráli. Do finále jsme šli s cílem užít si to a zkusit překvapit. Soupeři byli velmi silní, moc však nechybělo a málem se nám to i podařilo. I tak je 4. místo v tak obrovské konkurenci úspěch a před klukama nezbývá než smeknout klobouk. Kluci paráda!

Rovněž starší přípravka “B” vstoupila do turnaje dobře, když hned na úvod vyhrála dva zápasy. Poté bohužel následovaly čtyři prohry, ve který však naši kluci nedali nic bez boje. Nakonec ve skupině skončili s 6 body vinou horšího vzájemného zápasu na 6. místě a turnaj tím pro ně skončil.

FC Slovan Rosice A – skupina C:

Slovan Rosice – AFK Tišnov     1:0 (Mezník)
Slovan Rosice – FC Moravský Krumlov     2:1 (Řezníček, Mutina)
Slovan Rosice – FC Kuřim     1:1 (Mutina)
Slovan Rosice – FK Drnovice     5:0 (Neruda 2, Klusák, Brunclík F., Mutina)
Slovan Rosice – Haná Prostějov     8:2 (Mutina 2, Mezník 2, Řezníček 2, Hobza, Brunclík F.)
Slovan Rosice – FC Ivančice     5:0 (Neruda 2, Mutina, Řezníček, Mezník)

Slovan Rosice A – finálová skupina:

Slovan Rosice – FC Velké Meziříčí     0:5
Slovan Rosice – 1. SC Znojmo     0:1
Slovan Rosice – FC Zbrojovka Brno     2:2 (Řezníček, Brunclík F.)

FC Slovan Rosice B – skupina A:

Slovan Rosice – SK Šlapanice     3:0 (Pliska 2, Živný)
Slovan Rosice – Dosta Bystrc-Kníničky     1:0 (Živný)
Slovan Rosice – 1. SC Znojmo     0:8
Slovan Rosice – Svratka Brno     0:3
Slovan Rosice – Moravan Lednice     0:4
Slovan Rosice – Žijeme Hrou     2:5 (Živný 2)

Konečné pořadí týmů:

1. FC Velké Meziříčí
2. FC Zbrojovka Brno
3. 1. SC Znojmo
4. FC Slovan Rosice A

Sestava Slovanu Rosice A: Stárek – Řezníček, Hobza, Červinka, Brunclík M., Brunclík F., Mezník, Klusák, Neruda, Mutina, Limberg, Král

Sestava Slovanu Rosice B: Phan – Kordiovský, Gross, Kapoun, Horký N., Nevřivý, Salava, Švéda, Živný, Pliska, Vojtíšek, Rozík

Star Cup 2018 – starší přípravka “A”

Star Cup 2018