“A” tým zahájil zimní přípravu

Po téměř dvouměsíční přestávce začala ve středu 14. ledna zimní příprava “A” týmu mužů Slovanu Rosice. Na úvodním tréninku se trenérům Čuhelovi, Gambovi a Čejkovi hlásilo 20 hráčů.

Kromě stálých opor týmu se na začátku přípravy objevilo i několik nových či staronových tváří. Největší dosavadní posilou je útočník Ondřej Ullmann, který přichází na hostování ze Zbrojovky Brno. “Ondra je důrazný rychlý útočník, výborný hlavičkář. Měli jsme o něj velký zájem a jsem rád, že přijal naši nabídku. Na podzim vstřelil za Blansko 7 branek a věřím, že další přidá u nás,” řekl na úvod ředitel Slovanu Petr Čejka. Druhou novou tváří je Jan Gerlinger z Pohořelic. “Honza je mladý kluk, který prošel v mládí Zbrojovkou či Líšní. Na prvním tréninku se jevil dobře, bude na něm, jak se svojí příležitostí naloží,” pokračoval Čejka. Z hostování se vrací hned trojice mladíků Richard Prinz (Břeclav), Petr Musil (Bystrc) a Jiří Pecha (Bosonohy). “Richard Prinz toho po letním odchodu do Břeclavi moc neodehrál. Nyní projevil zájem vrátit se zpět do Rosic a vybojovat si místo v kádru. Petr Musil přestoupil do Slovanu v červenci, za necelé dva měsíce však odešel na hostování do Bystrce, kde se takřka ihned stal klíčovým hráčem týmu. V 10 zápasech vstřelil 9 branek. Do budoucna je pro náš klub velkým příslibem. Jirka Pecha začal podzim v Hodoníně, kvůli většímu hernímu vytížení ale odešel v polovině sezóny do Bosonoh. Je to šikovný hráč a když bude zdravý, šanci určitě má,” řekl Čejka na adresu navrátilců. Do přípravy “A” týmu se naplno zapojil i 17ti letý dorostenec Dominik Moučka. “Dominik je technicky velmi vyspělý hráč, s áčkem trénoval už na podzim. Pokud bude fotbalu i nadále podřizovat všechno, bude brzo platným hráčem “A” mužstva,” doplnil Petr Čejka výčet nových hráčů. Z hostování ve Zbýšově se rovněž vrací obránce Radek Nejezchleb.

“V současnosti ještě jednáme o příchodu kvalitního obránce a záložníka, příchod zkušeného brankáře je taky možný,” uzavřel Čejka téma posilování kádru.

Rosický dres už naopak na jaře nebude oblékat trojice hráčů Lukáš Michna, Jaroslav Oprchal a Daniel Boháč. “Ztráta Lukáše Michny je citelná, pro divizi to byl nadstandartní hráč. Bohužel jeho odchodu do Rakouska nešlo zabránit. Jara Oprchal projevil zájem odejít na hostování do Zastávky a my mu v tom vyšli vstříc. Angažmá Daniela Boháče bylo nepovedené a proto jsme ho ukončili,” řekl rosický ředitel na závěr.

Úvodního tréninku se zúčastnili: Peter Balčirák, Tomáš Hoda, Martin Prokůpek (z dorostu), Jiří Huška, Zdeněk Polák, Tomáš Chlup, Jan Vítámvás, Richard Prinz, Radek Nejezchleb, Jan Pšikal, Jakub Havlásek, Tomáš Selinger, Filip Těžký, Jakub Foral, Jiří Pecha, Dominik Moučka, Martin Živný, Ondřej Ullmann, Jan Gerlinger a Petr Musil. V pátek se do přípravy zapojí také David Lang a Petr Malata.

O dalších novinkách z klubu vás budeme informovat v nadcházejích dnech.

Kategorie: A tým