Jak si v sezóně 2017/18 vedly mládežnické týmy Slovanu

Celkem 9 mládežnických družstev reprezentovalo v sezóně 2017/18 náš klub v soutěžích řízených Fotbalovou asociací České republiky. Níže přinášíme podrobné informace o výsledcích, hráčských statistikách a umístění jednotlivých týmů ve svých soutěžích.

Starší dorost

Starší dorostenci se po podzimu nacházeli na 6. místě krajského přeboru a díky povedené jarní části, během které zaznamenali sedm výher v řadě, se nakonec umístili na 4. místě, což je nejlepší umístění v klubové historii. Celkem starší dorost zaznamenal v 26 odehraných kolech 16 výher, 4 remízy a 6 porážek při aktivním skóre 74:40. Plnou zápasovou porci 26 utkání mají na svém kontě Martin Bílek, Dominik Dutka, Alois Liška a Tomáš Zahradníček. Nejlepšími střelci týmu byli Dominik Dutka (16 branek) a Alois Liška (10 branek) s Ondřejem Havlínem (10 branek). Za zmínku stojí také 9 čistých kont brankářské jedničky Vojtěcha Dočekala.

Podrobné informace ze všech utkání naleznete zde, osobní statistiky hráčů zde a tabulku zde

Mladší dorost

Mladší dorostenci měli druhou polovinu soutěže co do počtu získaných bodů takřka totožnou s tou první a na podzimní 7. místo navázali konečným 8. místem v tabulce krajského přeboru. Celková bilance mladšího dorostu v sezóně 2017/18 je 14 výher, 3 remízy a 8 proher při skóre 100:59. Nejvytíženějšími hráči byli s 26 starty Pavel Král a Tomáš Kratochvíl, o jeden zápas méně si připsali Richard Marek, Štěpán Pospíšil, David Šandera, Patrik Šlechtický a Miroslav Kozel. Konta soupeřů zatížili nejvíce Miroslav Kozel (27 branek) a Daniel Vaverka (24 branek), kteří se v rámci celé soutěže umístili na 3. a 4. místě tabulky střelců.

Informace z jednotlich utkání si můžete prohlédnout zde, hráčské statistiky zde a tabulku zde

Starší žáci

Premiérová sezóna starších žáků v krajském přeboru dopadla nad očekávání. S výjimkou několika utkání byli vždy svým soupeřům důstojnými partnery a v konečné tabulce obsadili 10. místo, zaručující záchranu a příslušnost v dalším ročníku krajského přeboru. Během 22 odehraných kol získali starší žáci 4 výhry, 3 remízy a 15 porážek při skóre 56:100. Nejlepšími střelci týmu byli Tadeáš Mutina (18 branek), Robert Holešovský (9 branek) a Jan Vlček (7 branek).

Podrobnosti ze všech utkání starších žáků jsou zde, tabulka zde

Mladší žáci

Mladší žáci si během podzimní části sezóny připsali pouhé dva body za dvě remízy, díky kvalitní zimní přípravě však na jaře své bodové konto rozšířili o dalších devět bodů za tři výhry. Celkový počet 11 bodů za 3 výhry, 2 remízy a 17 proher (skóre 40:140) sice na lepší jak poslední 12. místo nestačil, jarní výkony a výsledky jsou však příslibem pro nadcházející ročník krajského přeboru. Nejvíce branek v dresu mladšího dorostu nastříleli Filip Liška (9 branek), Ondřej Masný (8 branek) a Jan Franěk (6 branek).

Informace z mistrovských utkání mladších žáků naleznete zde, tabulku zde

Starší přípravka “A”

Starší přípravka “A” se co do počtu výher a celkového umístění stala nejúspěšnějším týmem Slovanu právě skončené sezóny. Z 22 odehraných utkání zaznamenala 18 vítězství a pouze čtyřikrát poznala hořkost porážky, díky čemuž obsadila 1. místo v pomyslné tabulce okresního přeboru starších přípravek. Během sezóny si nejstarší přípravka Slovanu připsala i několik turnajových úspěchů včetně toho posledního, kdy na domácím turnaji O pohár města Rosice 2018 obsadila v konkurenci 16 týmů konečné 2. místo. Nejlepším střelcem týmu a zároveň celé soutěže se stal Matiáš Mutina (78 branek), druhým a celkově třetím nejlepším kanonýrem byl Albert Mezník (73 branek).

Pro více informací z mistrovských utkání klikněte zde, tabulku střelců najdete zde

Starší přípravka “B”

Rovněž starší přípravka “B” patřila mezi nejlepší týmy celé okresní soutěže, přestože často nastupovali naši kluci proti starším protihráčům. V 18 odehraných utkáních si starší přípravka “B” připsala 10 výher, 2 remízy a 6 porážek. Nejlepším střelcem týmu a zároveň druhým nejlepším střelcem celé soutěže se stal Patrik Pliska (42 branek), po něm pak nejčastěji pálil přesně Ivan Živný (27 branek), kterému v celkovém pořadí střelců patří 11. místo.

Podrobnosti ze všech utkání naleznete zde, tabulku střelců zde

Mladší přípravka “A” + “B”

Mladší přípravka “A” nemá za sebou výsledkově povedenou sezónu, když v 21 odehraných utkáních pouze třikrát zvítězila. To samé platí pro mladší přípravku “B”, která z 16 odehraných kol zaznamenala 2 výhry a 14 porážek. Nicméně výsledky nejsou pro náš klub v této kategorii tím nejdůležitějším a naopak dbáme na všeobecný rozvoj hráčů, na spravedlivé herní vytížení všech hráčů a na radost dětí z pohybu. O tom, že se nám náš záměr daří, svědčí lepšící se herní projev a stále se rozšiřující hráčská základna obou mladších přípravek. Nejlepším střelcem mladší přípravky “A” v uplynulé sezóně byl David Krejčí (38 branek) a nejlepším kanonýrem nejmladší přípravky Slovanu se stal Erik Škoda (7 branek).

Informace z utkání mladší přípravky “A” jsou zde, tabulka střelců zde

Výsledkový servis mladší přípravky “B” naleznete zde, tabulku střelců zde

Fotbalová školička

Fotbalová školička odehrála během sezóny 2017/18 celou řadu venkovních i halových miniturnajů. Tak jak se u přípravek neuvádí tabulky, u soutěží mini přípravek se nezaznamenávají ani výsledky. Platí zde to samé, co je popsáno výše u kategorií mladších přípravek.

Podrobné informace o naší fotbalové školičce včetně informací o celoročním náboru malých fotbalistů a fotbalistek naleznete zde