V prvním přípravném utkání zvítězilo áčko 1:0 nad Vyškovem

Těsnou výhrou 1:0 skončilo první přípravné utkání “A” týmu Slovanu, který hostil třetiligový Vyškov. O jedinou branku zápasu se po hodině hry postaral Tomáš Selinger.

FC Slovan Rosice – MFK Vyškov      1:0 (0:0)

Branky: 63. Selinger

Rozhodčí: Chabiča – Pleskač, Vrbka

Diváků: 60

Rosice: Zádrapa (70. Dočekal) – Černý (75. Pazourek), Šustr, Drbal, Kršák – Kugler (18. Moučka), Šíp – Trtílek (K) (70. Kozel), Selinger, Pazourek (46. Foral) – Malata (46. Chyla)

Vyškov: Sova – Praks, Vlk, Krejčí, Rado – Fialka, Horváth, Spazier, Dovhanyuk, Vintr – Joseph (střídali: Čech, Rozehnal, Baroš, Hladký, Novotný)

Do utkání poprvé v dresu Slovanu zasáhla trojice nováčků Jan Trtílek, Radim Chyla a také Patrik Šustr. Trenér Kugler naopak nemohl využít služeb Pavla Nováka, Tadeáše Zezuly, Jana Vítámváse, Davida Strnada a ani Jana Krejčího, který nastoupil za Vyškov.

Hned v 1. minutě získal Trtílek na polovině soupeře míč, přihrál do úniku Malatovi, toho však Sova vychytal. Hosté poprvé zahrozili v 8. minutě, kdy propadený míč skončil u Fialky, který zakončil vedle pravé tyče. Ve 21. minutě vyslal Kršák za obranu Vyškova Pazourka, který z hranice šestnáctky střílel na přední tyč, Sova byl opět připravený. Stejně tak si o chvíli později vyškovský brankář poradil s pěknou individuální akcí Černého zakončenou sřelou z 20 metrů. Ve 29. minutě na druhé straně napálil Dovhanyuk odražený míč z hranice velkého vápna a rovněž Zádrapa se musel v brance domácích činit. Minutu na to pálil Dovhanyuk z podobné pozice znovu, branku však přestřelil. V poslední minutě první půle zahrávali hosté standardní situaci, pro míč si došel Zádrapa, v rukou ho ale neudržel a při pohotové dorážce Vintra ho zastoupil jeden z domácích obránců.

V 59. minutě se po standardní situaci rosických dostal odražený míč na šestnáctku k Selingerovi, ten z dobré pozice branku přestřelil. V 63. minutě našel Selinger přesným pasem za obranu hostů Trtílka, kterého tváří v tvář vychytal střídající Čech. Z následného rohu už se ale rosičtí prosadili, když Selinger poslal hlavou míč k pravé tyči – 1:0. V 66. minutě prošel míč přes celé velké vápno domácích až k Hladkému, tomu ale střela nesedla a skončila vedle. Z následného protiútoku se po akci Trtílka s Chylou dostal míč až k Foralovi, ten sám před Čechem přestřelil. V 75. minutě našel Moučka ve vápně hostů Selingera, jehož pohotovou střelu mířící ke vzdálenější tyči Čech vyrazil. V 84. minutě pálil z otočky nebezpečně Hladký, Dočekal ale jeho střelu chytil.

V sobotu dopoledne hostí fotbalisté “A” týmu vicemistra uplynulého ročníku MSFL FC Velkého Meziříčí. Výkop utkání je v 10:30.

Kategorie: A tým