Áčko deklasovalo v předkole MOL Cupu Bystrc 8:0 a postupuje

Jednoznačný průběh mělo předkolo MOL Cupu, ve kterém rosický Slovan přivítal na domácím stadionu divizního nováčka Dostu Bystrc. Rosičtí vstřelili v obou poločasech čtyři branky, celkově zvítězili vysoko 8:0 a ve středu 15. srpna se v rámci 1. kola domácího poháru utkají s třetiligovým FK Hodonín.

FC Slovan Rosice – FC Dosta Bystrc      8:0 (4:0)

Branky: 28. a 49. Malata, 29. Selinger, 31. Moučka, 33. Pazourek, 71. Zezula, 76. Chyla, 90. (PK) Trtílek

ŽK: 0 – Krejčíř

Rozhodčí: Nováček – Černý, Svoboda

Diváků: 170

Rosice: Zádrapa – Černý, Drbal, Zezula, Vítámvás – Kugler, Šíp (53. Novák) – Moučka, Selinger (55. Trtílek), Pazourek – Malata (K) (58. Chyla)

Bystrc: Svoboda Mar. – Gryc, Janíček (K), Drábek – Pelc, Svoboda Mil., Zatloukal, Krejčíř – Amit (70. Herink), Svoboda P., Motyčka

První ohrožení hostující branky měl na starosti v 8. minutě Malata, který po centru Černého hlavičkoval nad. Ve 12. minutě vyrazil Svoboda střelu Selingera a Malatovu dorážku do odkryté branky zblokoval jeden z bystrckých zadáků. Ve 20. minutě přehodil Selinger vyběhnuvšího Svobodu, jeho pokus ale skončil s lehkou tečí pouze v boční síti. Ve 28. minutě se Malata otočil před hostující šestnáctkou kolem obránce a míč nechytatelně poslal do pravého horního rohu branky – 1:0. Minutu na to využil Selinger chyby v rozehrávce hostů a své sólo zakončil přesnou ranou na přední tyč – 2:0. Za další dvě minuty se domácí opět radovali, když Šíp našel přesným centrem na vzdálenější tyči Moučku a ten z voleje mířil přesně do protipohybu brankáře – 3:0. Hosté vyslali první střelu na branku Zádrapy ve 32. minutě, pokus Milana Svobody z 22 metrů ale mířil vysoko nad. Ve 33. minutě vyslal Vítámvás pasem za obranu Bystrce do úniku Pazourka, který přehodil vyběhnuvšího Svobodu – 4:0. Ve 44. minutě se po závaru v hostující šestnáctce dostal k zakončení Černý, jeho střela proletěla metr nad břevnem.

Krátce po změně stran vystihl Moučka rozehrávku hostů a sám před Svobodou našel ještě lépe postaveného Malatu, který střelou do odkryté branky přidal svoji druhou branku – 5:0. V 52. minutě se povedenou střelou prezentoval hostující Motyčka, míč však proletěl těsně nad pravou šibenicí. V 56. minutě rozehrál Kugler nečekaně standardní situaci na velké vápno, odkud z voleje pálil Malata, hattrick mu ale překazil obětavým zákrokem jeden z obránců Bystrce. Z následného rohu hlavičkoval Drbal těsně vedle levé tyče. V 63. minutě naskočil Petr Svoboda na centr z levé strany, ani jeho hlavička se ale mezi tři tyče nevešla Zádrapovy branky. V 69. minutě zahrával rohový kop Pazourek a Zezula zaznamenal přesnou hlavičkou svoji premiérovou branku – 6:0. V 73. minutě se po akci střídajících hráčů Novák – Chyla – Trtílek řítil sám na Svobodu posledně jmenovaný, bystrcký brankář ho však vychytal. Stejně tak si Svoboda poradil s nájezdem Moučky o několik vteřin později. V 76. minutě vyslal Novák do křídla Moučku, ten našel přesným centrem na zadní tyč nabíhajícího Chylu, který rovněž zaznamenal svoji premiérovou branku v dresu Slovanu – 7:0. V 85. minutě se mohl po Pazourkově přihrávce prosadit další nováček Trtílek, sám před brankou ale zakončil těsně vedle. V předposlední minutě pálil z hranice šestnáctky nebezpečně Novák, Svoboda konečky prstů jeho střelu vyrazil. V poslední minutě zápasu byl v hostující šestnáctce faulován Chyla a Trtílek se své první branky za Rosice přece jen dočkal, když proměnil pokutový kop – 8:0.

V neděli 5. srpna se fotbalisté “A” týmu Slovanu představí v rámci 1. divizního kola na půdě FC Strání. Výkop utkání je v 17:00.

Kategorie: A tým