“A” tým i v oslabení dokázal vstřelit branku a zvítězil ve Strání 1:0

V prvním kole Moravskoslezské divize D dokázali fotbalisté “A” týmu Slovanu zvítězit na horké půdě ve Strání 1:0, přestože hráli téměř celý druhý poločas v oslabení a po necelé hodině hry neproměnil Malata pokutový kop.

FC Strání – FC Slovan Rosice      0:1 (0:0)

Branky: 75. Pazourek

ŽK: Silnica, Palík, Mimochodek – Drbal, Moučka, Kugler

ČK: 54. Moučka (Ros)

Rozhodčí: Šimoník – Poláček, Vlk

Diváků: 213

Strání: Popelka – Mimochodek, Gardian (K), Lorenc, Holík – Gavenda (69. Bruštík), Durec, Fruhauf, Silnica, Palík (66. Čaňo) – Pilka (82. Dudášik)

Rosice: Zádrapa – Černý, Zezula, Drbal, Vítámvás – Kugler, Šíp (62. Praks) – Moučka, Selinger, Pazourek – Malata (K) (58. Trtílek (87. Kršák))

Utkání sice začalo územní převahou rosických, první přímou střelu na branku však vyslali v 7. minutě domácí, když po rychle rozehrané standardní situaci mířil Durec přímo do rukavic Zádrapy. To střela Malaty z 9. minuty vypadala mnohem zajímavěji, mezi tři tyče se ale nevešla. Blízko k vedoucí brance byl Slovan ve 28. minutě. Selinger získal na polovině soupeře míč, přihrál do křídla Pazourkovi, jehož centr našel opět Selingera a ten orazítkoval tyč Popelkovy branky. Gólem neskončil ani přímý volný kop Malaty z 23 metrů mířící vedle levé tyče. Ve 38. minutě se po rohovém kopu ocitl v dobré příležitosti opět Selinger, sám na malém vápně ale nedokázal hlavou usměrnit míč do sítě. Ojedinělou příležitost ke vstřelení branky si ve 40. minutě vypracovalo i Strání, Pilka však nadvakrát nedokázal zblízka prostřelit Zádrapu.

Krátce po změně stran byl po druhé žluté kartě vyloučen Moučka, obraz hry se ovšem nezměnil a rosičtí měli i nadále územní převahu. V 56. minutě byl v šestnáctce domácích faulovaný Malata a rozhodčí nařídil penaltu. K její exekuci se postavil sám faulovaný, branku však těsně minul. Nejblíže ke gólu bylo Strání v 71. minutě, kdy odvrácený dlouhý aut přiletěl přímo pod kopačky Durce, který napálil míč do břevna. V 74. minutě zakončil na druhé straně střídající Trtílek standardní situaci hlavou nad. Minutu na to už se rosičtí dočkali. Praks se na pravé straně zbavil obránce, odcentroval do šestnáctky a Pazourek zblízka překonal hlavou Popelku – 0:1. V 78. minutě přenesl Černý křižným pasem hru na Pazourka, který pohotově zakončil, jehu střelu ale Popelka vyrazil. Aktivní hrou nepřipustili rosičtí ve zbytku utkání domácím žádný tlak, přesto se ještě v 92. minutě dostalo Strání k exekuci přímého volného kopu z nebezpečné pozice. Zádrapa však pokus Mimochodka zneškodnil.

V sobotu 11. srpna se fotbalisté “A” týmu představí poprvé v nové sezóně na domácím stadionu, když od 17:00 budou hostit FK Nové Sady.

Kategorie: A tým