Áčko opět nadělovalo, osmičku tentokrát uštědřilo Novým Sadům

Jednoznačnou záležitostí se stal zápas druhého kola Moravskoslezské divize D mezi rosickým Slovanem a nováčkem v jižní skupině Novými Sady. Rosičtí vstřelili stejně jako před 14 dny proti Bystrci v obou poločasech shodně po čtyřech brankách a zvítězili vysoko 8:0.

FC Slovan Rosice – FK Nový Sady      8:0 (4:0)

Branky: 25., 27. a 79. Pazourek, 30. Selinger, 43. Malata, 46. Zezula, 50. Praks, 65. Chyla

ŽK: 0 – Novotný

ČK: 75. Dokoupil (NS)

Rozhodčí: Galář – Soukal, Mayer

Diváků: 160

Rosice: Zádrapa – Černý, Zezula, Selinger (58. Novák), Vítámvás – Kugler, Šíp (26. Kršák) – Praks, Trtílek, Pazourek – Malata (K) (58. Chyla)

Nové Sady: Neoral – Dokoupil, Maliňák (31. Luža (64. Repčík)), Hodis, Ronza – Krátký, Škoda (K), Urbančík, Novotný, Nguyen – Pošusta

První domácí utkání nového ročníku divize D měli domácí hráči od začátku až do konce plně pod kontrolou, soupeře nepustili do žádné nebezpečnější akce a po zásluze vysoko zvítězili. I když domácí hráči i diváci čekali na první branku až do 25´, přesto stačili soupeři nastřílet 8 branek a to ještě dost šancí, včetně penalty, neproměnili. Mezi úspěšnými střelci se hattrickem se blýskl David Pazourek.

V 5´ si na roh zahraný z pravé strany Kuglerem naběhl v 16 hostí Selinger, zamířil ale těsně vedle pravé tyče. V 8´ se po akci vedené domácími po levé straně uvolnil v 16 hostí Pazourek, jeho přihrávku před branku ale obrana hostí zblokovala. V 11´ po vysunutí od Zezuly pronikl po pravé straně až k brankové čáře domácí Trtílek, na jeho nebezpečnou přihrávku podél branky hostí však žádný z dobíhajících domácích hráčů nedosáhl. Ve 21´ zahrával téměř z poloviny hřiště přímý kop domácí Černý, do 16 centrovaný míč se odrazil k nabíhajícímu Praksovi, jehož tvrdou střelu z 12 m Neoral v brance vyrazil. Ve 25´ potáhl míč po pravé straně Praks, odcentroval před branku a Pazourek hlavou z hranice brankoviště otevřel skóre utkání – 1:0. Ve 27´ po akci vedené podél levé čáry přihrál Trtílek do 16 hostí Pazourkovi, který se uvolnil a z úhlu podruhé prostřelil Neorala – 2:0. Ve 30´ při postupném útoku vedeném domácími středem hřiště přihrál Malata před 16 hostí nabíhajícímu Selingerovi a ten z její hranice zamířil přesně k pravé tyči branky – 3:0. Ve 36´, po dalším rychlém útoku domácích založeném z vlastní poloviny Černým, vysunul Malata za obranu hostí Selingera, který zakončil svůj postup na brankáře hostí střelou vedle pravého horního rohu branky. Ve 43´ podnikli domácí další útok vedený po pravé straně Pazourkem se Selingerem. Pazourek našel do prostoru penalty nabíhajícího Malatu, který ve skluzu umístil míč k pravé tyči a tak uzavřel skóre 1. poločasu – 4:0.

Domácím se podařil i rychlý nástup do 2. poloviny zápasu. Již ve 46´ na roh zahraný z levé strany Pazourkem nejvýše vyskočil Zezula a trefil přesně pravý horní roh branky – 5:0. V 50´ našel Pazourek křížným centrem od levé čáry před hranicí 16 hostí Prakse, který po několika krocích do 16 umístil míč přesně k zadní levé tyči Neoralovy branky – 6:0. V 65´ našel Černý centrem z pravé strany 16 hostí k levé tyči branky nabíhajícího Chylu, který hlavou zvýšil skóre utkání na 7:0. V 75´ byl po faulu na pronikajícího Chylu vyloučen hostující Dokoupil. Následující přímý kop z 22 m zahrál Černý nad branku hostí. V 79´ vysunul Kugler za obranu hostí do samostatného útoku Pazourka, který po kličce brankáři završil svůj hattrick – 8:0. V 84´ byl v 16 hostí Nguyenem faulován Černý. K exekuci nařízeného pokutového kopu se postavil Zádrapa, ale míč se po jeho střele pouze otřel o horní stranu břevna.

Ve středu 15.8. budou fotbalisté “A” týmu od 18:00 hostit v rámci 1. kola MOL Cupu třetiligový FK Hodonín a v neděli 19.8. pak zajíždějí na půdu Blanska, kde se od 17:00 utkají s domácím FK.

Kategorie: A tým