“A” tým přehrál třetiligový Hodonín a postupuje do 2. kola MOL Cupu

Dobrý výkon podali v 1. kole MOL Cupu fotbalisté “A” týmu Slovanu, kteří porazili třetiligový FK Hodonín 3:1 a zasloženě postoupili do další fáze domácího poháru. Soupeře do 2. kola určí rosickým los. Hrát by se mělo ve středu 29. srpna od 17:00.

FC Slovan Rosice – FK Hodonín      3:1 (2:0)

Branky: 23. Novák, 33. Vítámvás, 83. Malata – 61. Žák F.

ŽK: Pazourek – Dekleva, Šustr, Suchý

ČK: 47. Mareš

Rozhodčí: Mayer – Líkař, Soukal

Diváků: 278

Rosice: Zádrapa – Černý, Zezula, Selinger (84. Moučka), Kršák – Kugler, Novák – Praks, Pazourek (90. Dutka), Vítámvás (K) – Chyla (68. Malata)

Hodonín: Záleský – Flasar, Suchý (K), Mareš, Novotný – Opina, Ťok, Dekleva, Žák V. (46. Sasín), Fojtík (63. Šustr) – Copko (46. Žák F.)

Utkání začalo vyrovnaně, ale postupem času získávali domácí v průběhu 1. poločasu převahu, která vyústila ve dvoubrankové vedení. Jako první zahrozili v 11´ hosté, když po centru Fojtíka od levé čáry do brankoviště Slovanu hlavičkoval u bližší tyče Copko a Zádrapa míč reflexivně vyrazil mimo branku. Domácí odpověděli ve 13´, když po rohu Pazourka z pravé strany hlavičkoval Kršák, bohužel přesně do náruče padajícího brankáře. Ve 23´, po kombinaci domácích v prostoru 16 Hodonína, vystřelil Selinger, Záleský jeho střelu vyrazil před sebe na hranici 16 a odtud Novák pohotově po uvolnění zamířil přesně do horního levého rohu branky – 1:0. Ve 28´ vybojoval míč na polovině Hodonína Pazourek a jeho následnou střelu z 22 m mířící k pravé tyči vyrazil Záleský na roh. Ve 33´, po rohu zahraném Pazourkem z pravé strany, si na míč centrovaný do 16 Hodonína naběhl Vítámvás a přesnou hlavičkou trefil opět levý horní roh branky hostí – 2:0. Ve 35´ hostující Ťok pořádně protáhl Zádrapu křížnou střelou z 22 m, brankář ale míč mířící k pravé tyči vytěsnil do zámezí. Ve 44´ mohli domácí vedení pojistit. Pazourek našel přesným křížným centrem od půlící čáry Prakse nabíhajícího zleva před 16 hostí, ten prošel mezi obránci do 16 až před Záleského, avšak akci zakončil střelou těsně vedle pravé tyče.

Pro další průběh zápasu byl důležitý úvod 2. poločasu. Ve 47´ stáhl zezadu rukama pronikajícího Selingera Mareš, což rozhodčí ocenil červenou kartou. Utkání ztratilo na tempu a vyrovnalo se. V 61´ Hodonín trochu kuriózně snížil. Vítámvás při odkopu míče z vlastní poloviny trefil před ním stojícího spoluhráče, míč se odrazil k napadajícímu F. Žákovi, který si povšiml vysoko stojícího Zádrapy a z 25 m jej přesnou střelou přehodil – 2:1. I přes oslabení zvýšili po kontaktní brance hosté aktivitu, kombinovali na polovině Slovanu a snažili se o zakončení. V 66´ se dostal do průniku na polovině hostí Chyla, šanci mu ale zmařil pádem pod nohy až k hranici 16 vyběhnuvší Záleský. Hosté si nejnebezpečnější šanci vypracovali v 73´. Po dlouhém autu z levé strany a následné střele hostí zevnitř 16 Slovanu zachraňoval na brankové čáře u pravé tyče Zádrapa. Uklidnění přinesla domácím 83´, když využili otevřenou obranu Hodonína. Selinger vybojoval míč, přihrál za obranu nabíhajícímu Malatovi a ten, po kličce Záleskému a vracejícím se obráncům, zpečetil tvrdou střelou ze 14 m pod břevno branky vítězství Slovanu – 3:1. Po obdržené brance aktivita hostí opadla. Ještě v 87´ podnikl samostatnou akci z vlastní poloviny podél pravé čáry domácí Černý, u 16 hostí přihrál před branku na nabíhajícího Moučku, který však při zakončení minul branku.

Kategorie: A tým