Áčko ztratilo první body, v Blansku prohrálo 4:0

Teprve druhou porážku v tomto kalendářním roce zaznamenali fotbalisté “A” týmu Slovanu, kteří podlehli Blansku na jeho půdě vysoko 4:0 a přenechali mu tak místo na čele tabulky.

FK Blansko – FC Slovan Rosice      4:0 (2:0)

Branky: 22. (PK) a 83. Bednář, 16. Urbančok, 58. Chloupek

ŽK: 0 – Kugler

Rozhodčí: Pospíšil – Polanský, Zaplatilová

Diváků: 496

Blansko: Doležal – Feik, Huška, Mezlík, Sedlo – Buchta – Chloupek (71. Minx), Urbančok, Bednář (K), Šmerda (46. Dvořák) – Tulaydan (84. Kratochvíl)

Rosice: Zádrapa – Černý, Zezula, Vítámvás, Kršák – Kugler, Šíp – Trtílek (46. Praks), Selinger, Pazourek (62. Moučka) – Malata (K) (75. Chyla)

První střelu na branku vyslal v 6. minutě domácí Šmerda, jeho tvrdý pokus zpoza šestnáctky skončil metr nad. Ve 14. minutě nacentroval do šestnáctky domácích Černý, před osamoceným Selingerem ale na poslední chvíli odvrátil Mezlík míč na roh. V 16. minutě využilo Blansko ztráty hostů na polovině hřiště, míč se dostal k Urbančokovi, jehož dalekonosná rána zapadla k pravé tyči Zádrapovy branky – 1:0. V 19. minutě mohl z podobné vzdálenosti odpovědět Malata, jeho střela z přímého kopu ale o centimetry přeletěla břevno. Ve 21. minutě se centr Kratochvíla snesl na ruku Zezuly a hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop. Ten s přehledem proměnil Bednář2:0. Po druhé brance tempo hry na několik minut opadlo. Ve 40. minutě přihrál z levé strany do šestnáctky Slovanu Šmerda a Selinger nešťastně srazil míč do tyče. Rosičtí se mohli vrátit zpět do utkání ve 43. minutě, Zezulovu hlavičku po rohu Kuglera ale z branky vyhlavičkoval Mezlík.

Zezula se po dalším Kuglerově rohu dostal k zakončení hlavou i ve 47. minutě, bránu však netrefil. V 50. minutě váhal Doležal tak dlouho s odkopem, až nakonec trefil atakujícího Malatu, od jeho podrážky se ale míč odrazil mimo tři tyče. V 58. minutě se zmocnil míče Bednář, zatáhl jej na levou stranu, odkud centrem na zadní tyč našel Chloupka, který hlavou zvýšil – 3:0. V 64. minutě natáhl z dálky opět Urbančok, Zádrapa si s jeho střelou tentokrát poradil. V 76. minutě se Urbančok prezentoval povedenou individuální akcí, na jejímž konci šel sám na Zádrapu, ten ho však vychytal. V 84. minutě využili domácí chyby v rozehrávce rosických a rychlou akci zakončil Bednář dorážkou do odkryté branky – 4:0. Alespoň snížit mohl v 90. minutě Černý, jeho tvrdá střela ale skončila i s přispěním Doležala pouze na spojnici branky.

V sobotu se fotbalisté Slovanu podruhé v sezóně představí na domácím stadionu, kdy budou od 16:30 hostit nováčka AFC Humpolec.

Kategorie: A tým