Áčko pokračuje doma ve výborných výkonech, Humpolec porazilo 4:0

I přes velkou řadu neproměněných příležitostí skončilo utkání “A” týmu rosického Slovanu s Humpolcem vysokou výhrou domácích, kteří zvítězili nad divizním nováčkem 4:0.

FC Slovan Rosice – AFC Humpolec      4:0 (2:0)

Branky: 61. a 69. (PK) Malata, 8. Trtílek, 33. Selinger

ŽK: Trtílek, Zezula, Malata – Skryja, Šerý

Rozhodčí: Svoboda R. – Podhajský, Svoboda L.

Diváků: 190

Rosice: Zádrapa – Černý, Zezula, Selinger, Šíp – Kugler (30. Vítámvás), Novák – Moučka (60. Praks), Malata (K), Pazourek (70. Chyla) – Trtílek

Humpolec: Kříž (K) – Alt, Kopic (46. Zástěra), Maršík, Málek – Tomovič, Skryja, Nermut (70. Podoba), Šerý – Dalík, Prchal (54. Štěpán)

Již ve 4´ se po rohu zahraném Pazourkem z levé stany dostal na zadní tyči k zakončení Malata, ale jeho střelu ze složité pozice dobře postavený Kříž vyrazil. V 8´ vysunul ze středu hřiště Malata za obranu hostí Trtílka, který unikl bránícímu Kopicovi a podél vyběhnuvšího Kříže vstřelil první branku zápasu – 1:0. Ve 12´ po přihrávce Trtílka střílel z oblouku před 16 hostí Zezula, míč mířící k levé tyči ale Kříž vyrazil. V 19´ rychle rozehrál od půlící čáry přímý kop Novák a centrem našel do 16 hostí nabíhajícího Trtílka. Trtílkovo následné slabé zakončení podél brankáře však vykopl od levé tyče branky vracející se Alt. Ve 29´ přihrál Moučka z levé strany doprava před 16 hostí Pozourkovi, jehož následnou křížnou střelu k levé tyči Kříž vyrazil. Ve 33´ po kombinaci Malaty s Novákem na polovině hostí přihrál Novák do 16 Humpolce Selingerovi. Selingerovi se nepovedlo zpracování míče, ten se k němu ale odrazil zpět od bránícího Kopice a Selinger střelou ze 14 m, když se míč odrazil od levé tyče, zvýšil skóre zápasu – 2:0. Ve 43´, po přihrávce od Selingera ze středu hřiště, pronikl z levé strany do 16 hostí Pazourek a střelou z úhlu trefil levou tyč branky.

V 53´, po nepřesném výhozu Kříže, vybojoval míč ve středu hřiště Novák, následně prošel samostatným průnikem obranou hostí až před Kříže a po jeho souboji s brankářem skončil míč těsně vedle pravé tyče. V 56´, po narážečce s Malatou na hranici 16 hostí, pronikl až před brankáře hostí Trtílek. Po souboji s Křížem a bránícím Málkem zakončil akci slabou střelou, avšak míč mířící do branky stihl ještě před brankovou čárou Málek vykopnout mimo tyče. Celou akci Slovanu potom zakončil střelou z hranice 16 Selinger, zamířil ale těsně vedle pravé tyče. V 61´ přihrál Malata se středu hřiště doprava před 16 hostí na Prakse, který po několika krocích do 16 vystřelil na zadní tyč branky. Kříž střelu pouze vyrazil a dobíhající Matala dopravil míč z hranice malého vápna do prázdné branky – 3:0. V 65´ potáhl po levé straně rychlý útok domácích Novák, nacentroval před branku, kde se u levé tyče nedohodli na zakončení dobíhající Praks s Trtílkem. V 69´ fauloval v 16 hostí Černého Zástěra a nařízenou penaltu Malata s přehledem proměnil – 4:0. I v následujících minutách podnikli domácí hráči několik nebezpečných průniků k 16 hostí, které však skončily buď nepřesnou finální přihrávkou nebo nedůrazným zakončením. V 83´ našel Novák přesnou přihrávkou ze středu hřiště z pravé strany nabíhajícího Černého, jehož průnik do 16 hostí ukončil pádem pod nohy Kříž. Podobně se vedlo v 88´ Malatovi, kterému Kříž překazil jeho průnik středem hřiště, do kterého jej vyslal přesnou přihrávkou mezi stopery Chyla.

V příštím kole zajíždějí fotbalisté “A” týmu na půdu dalšího nováčka Sokolu Lanžhot. Utkání se hraje v neděli od 16:00.

Kategorie: A tým