Áčko veze z Lanžhota důležité tři body za výhru 5:1

Výborný výkon podali fotbalisté “A” týmu Slovanu, kteří zvítězili na půdě nováčka Sokolu Lanžhot vysoko 5:1. Základ výhry položili rosičtí v prvním poločase, který vyhráli 3:0.

TJ Sokol Lanžhot – FC Slovan Rosice      1:5 (0:3)

Branky: 52. Vrábel – 23. a 44. Chyla, 8. Selinger, 57. Novák, 70. Praks

ŽK: Ciprys, Mikúšek, Bartal – Kugler

Rozhodčí: Švehla – Svoboda, Voneš

Diváků: 380

Lanžhot: Klimeš – Mikúšek (62. Rehák), Tóth, Dobšíček, Ciprys (46. Vrábel) – Hílek (K) – Šenk, Šefčovič (46. Vrábel), Krejčíř, Weiss – Čambal

Rosice: Zádrapa – Kršák, Zezula, Vítámvás, Šíp (K) – Selinger (67. Kugler), Novák (72. Malata) – Černý, Trtílek, Praks – Chyla (46. Moučka)

Vstup do zápasu vyšel lépe rosickým, když v 8. minutě našel Novák na pravé straně volného Černého, který přihrál na šestnáctku Selingerovi a ten prostřelil s pomocí teče Klimeše – 0:1. V 10. minutě podnikli domácí podobný útok, na centr Krejčíře z pravé strany ale Weiss nedosáhl. V 17. minutě zahrával Černý přímý kop a Novák hlavičkoval nad. Ve 23. minutě našel Černý v šestnáctce Chylu, který si zády k brance zpracoval míč a z otočky jej poslal přesně k levé tyči – 0:2. Ve 36. minutě prodloužil Praks hlavou míč na Chylu, ten se zbavil bránícího hráče, jeho následná střela z 18 metrů ale mířila přímo do Klimešovy náruče. Ve 38. minutě zmařil Čambalovu šanci včasným vyběhnutím Zádrapa a následnou dorážku vyhlavičkoval Vítámvás. Ve 44. minutě zahrával Černý standardní situaci, Klimeš míč vyboxoval přímo na hlavu Chyly a ten jej obloučkem poslal do odkryté branky – 0:3.

Domácí utkání zdramatizovali v 52. minutě, kdy propadený centr z pravé strany pohotově zakončil střelou ke vzdálenější tyči střídající Vrábel1:3. V 56. minutě zkoušel Moučka přehodit Klimeše, ten konečky prstů míč vyrazil a proti Praksově dorážce do odkryté branky předvedl zákrok ještě lepší. Z následného rohu Klimeš vychytal i Trtílka, jeho hlavičku ale vyrazil pouze k Novákovi, který střelou pod břevno vrátil Slovanu třígólové vedení – 1:4. V 66. minutě pálil z dobré pozice po dlouhém autu Selinger, jeho volej ale branku přeletěl. V 70. minutě utekl z poloviny hřiště Moučka, míč před šestnáctkou přihrál doleva volnému Praksovi a ten svůj nájezd zakončil střelou ke vzdálenější tyči – 1:5. V 79. minutě pálil nebezpečně Tóth, jeho střela však i s pomocí teče skončila pouze v boční síti. O minutu později podnikl další rychlý protiútok Moučka, následně přihrál Trtílkovi, jehož střela skončila těsně vedle. V 83. minutě se ke střele dostal opět domácí Tóth, jeho projektil ale proletěl těsně nad pravou spojnicí. V 86. minutě vybojoval Trtílek v šestnáctce domácích míč, přihrál doprava osamocenému Šípovi, který ve velké šanci poslal míč vedle levé tyče. V 88. minutě byl na hranici velkého vápna faulován Malata, následný přímý kop zahrál sám faulovaný, Klimeš však předvedl výborný zákrok a střelu vyrazil.

Ve středu se fotbalisté “A” týmu utkají v rámci 2. kola MOL Cupu se Zbrojovkou Brno. Výkop utkání je v 17:00.

Kategorie: A tým