“A” tým v poháru končí, Zbrojovka ho před rekordní návštěvou porazila 2:0

Rekordní počet 1568 diváků vidělo ve 2. kole MOL Cupu vítězství brněnské Zbrojovky, která díky dvěma gólům z úvodní dvacetiminutovky vyhrála nad “A” týmem Slovanu 2:0. Rosičtí poté sice nastřelili tyč a břevno, branku, která by je vrátila zpět do zápasu, ale nevstřelili.

FC Slovan Rosice – FC Zbrojovka Brno      0:2 (0:2)

Branky: 13. Pavlík, 19. vlastní Zezula

ŽK: Praks, Šíp, Selinger, Černý – Sukup

Rozhodčí: Dubravský – Pelikán, Dobrovolný

Diváků: 1568

Rosice: Zádrapa – Vítámvás, Zezula, Selinger, Šíp (73. Chyla) – Kugler, Novák – Černý, Malata (K) (32. Kršák), Praks (79. Moučka) – Trtílek

Zbrojovka: Melichárek – Sukup, Pavlík, Kryštůfek, Eismann – Krejčí – Bartolomeu (79. Štěpanovský), Bariš (70. Sedlák), Kříž, Lutonský (58. Jambor) – Magera (K)

Hosté vstoupili do utkání razantně a od jeho úvodu si vytvořili převahu, ze které vzniklo několik nebezpečných standardních situací. Ve 13´, po rohu hostí z pravé strany, se míč odražený od hlav skákajících hráčů dostal v 16 Slovanu ke Kryštůfkovi, který našel na hranici malého vápna Pavlíka a jeho střela otevřela skóre zápasu – 0:1. V 17´ vystřelil asi z 22 metrů Bartolomeu, Zádrapa míč s námahou vyrazil a následnou dorážku z levé strany 16 srazila obrana Rosic na roh. V 19´ odcentroval z pravé strany hřiště Bartolomeu a míč z hranice 16 poslal nechytatelně k pravé tyči vlastní branky Zezula – 0:2. Ve 22´ zahrával domácí Černý přímý kop z prostoru pravého rohu 16 a přetažený míč skončil na spojnici břevna a pravé tyče branky Zbrojovky. Ve 25´ odcentroval Eismann do 16 Slovanu a hlavička Bartolomea z hranice malého vápna těsně minula břevno. Ve 29´, po rohu Zbrojovky z levé strany, se po hlavičce domácího Selingera dostal míč na hranici 16 k Barišovi a jeho přesnou střelu mířící pod břevno Zádrapa vyrazil. Ve 42´ mohl Slovan vstřelit kontaktní branku, když po akci vedené po levé straně a centru do 16 hlavičkoval Praks do břevna branky hostí.

Další šanci měli domácí v úvodu 2. poločasu, když ve 47´ zamířil Kršák střelou zevnitř 16 těsně vedle levé tyče Melichárkovy branky. Ve 2. poločase tempo ze strany Zbrojovky oproti první půli polevilo. V 68´, po přímém kopu domácích zahrávaném z pravé strany, se v 16 Zbrojovky dostal odražený míč k Novákovi, který ze 14 m pohotově lehkým obloučkem pořádně protáhl Melichárka. Brankář míč vytěsnil konečky prstů mimo branku. Zbrojovka odpověděla v následné 69´ tvrdou střelou Bartolomea z hranice 16, Zádrapa však míč mířící k pravé tyči branky nádherným zákrokem vyrazil. V 79´ minutě skončil po rohovém kopu Kuglera sražený míč těsně vedle zadní tyče branky hostí. V 82´ překvapil Melichárka přesnou střelou z 20 m domácí Černý, brankář stačil míč vyboxovat a následný rychlý protiútok Zbrojovky, vedený středem hřiště, skončil lehkou střelou z hranice 16 přímo do rukou Zádrapy. Ještě v 88´ zamířil z hranice 16 domácích k levé tyči Krejčí, Zádrapa si i s touto střelou poradil.

Kategorie: A tým