Áčko doma po více jak 11 měsících prohrálo, Žďáru podlehlo 1:3

Bojovný fotbal ve vysokém tempu byl k vidění v utkání druhých Rosic se čtvrtým Žďárem nad Sázavou. Hosté se dokázali třikrát gólově prosadit, zatímco domácí pouze jednou a tak po 11 měsících a dvou dnech vyšel Slovan doma bodově naprázdno.

FC Slovan Rosice – FC ŽĎAS Žďár n/S      1:3 (0:1)

Branky: 60. Selinger – 32. Trojánek T., 67. Vopršal, 75. Trojánek L.

ŽK: Malata, Černý, Vítámvás, Kugler – Nedvěd

Rozhodčí: Marek – Kolář, Hovorka

Diváků: 190

Rosice: Zádrapa – Černý, Zezula, Drbal, Vítámvás – Selinger, Šíp – Trtílek, Novák (46. Kugler), Pazourek (62. Moučka) – Malata (K) (46. Praks)

Žďár: Konrád – Komínek, Trojánek T., Fiala – Bureš (K), Sodomka (81. Havlík), Vitásek, Nedvěd, Trojánek T. – Henzl (66. Vokoun), Vopršal (90. Janů)

Ve 22´ se na pravé straně 16 hostí uvolnil Selinger a odcentroval před branku, kde u zadním tyče hlavičkoval Trtílek pouze do rukou brankáře hostí. Ve 24´ zakončil rychlou kombinační akci hostí střelou z hranice 16 Sodomka, míč minul levou tyč branky. Ve 32´zahráli hosté roh z levé strany, míč se následně dostal do prostoru pravého rohu 16 Slovanu, odkud jej T. Trojánek vrátil před branku, do které nakonec, po nedorozumění domácího gólmana se stopery, prošel – 0:1. Ve 35´ po dalším rohu hostí, tentokrát zprava, odvracela domácí obrana další míč mířící do branky.

Ve 49´, po rohu zahraném Pazourkem od levého praporku, vyskočil na centrovaný míč nejvýše Zezula, míč ale z výhodné pozice nasměroval nad branku. V 59´, po rychlé akci domácích vedené po levé straně, odcentroval Pazourek a Selinger střílel z hranice 16 nad branku hostí. V následující minutě předvedli hosté podobnou akci, vedenou po pravé straně. Zakončení L. Trojánka z hranice 16 ale skončilo pouze na patách nabíhajícího spoluhráče. V téže minutě, po akci vedené domácími středem hřiště, přihrál Pazourek hlavou míč Selingerovi a jeho přesná střela z hranice 16 znamenala vyrovnání – 1:1. V 64´ se po centru Prakse z levé strany nezorientoval v 16 hostí Selinger a akce zůstala bez zakončení. V 67´ po rohu domácích a odkopu míče hosty z vlastní 16 unikl podél levé čáry až do 16 Slovanu Vopršal a střelou podél Zádrapy vrátil hostům vedení – 1:2.  Další rychlý útok po levé straně hřiště provedli hosté v 75´. Vopršal tentokrát potáhl míč před 16 domácích, do které přihrál nabíhajícímu L. Trojánkovi a ten střelou na zadní tyč zvýšil vedení Žďáru – 1:3. Snaha domácích o vyrovnání nebo alespoň o zkorigování výsledku nebyla v závěru zápasu úspěšná, když střela Zezuly z 87´ z hranice 16 pouze prolétla nad břevnem branky Žďáru.

V dalším kole zajíždějí fotbalisté “A” týmu do Ždírce nad Doubravou. Hraje se v neděli od 14:30.

Kategorie: A tým